József, Bánk
-6 °C
0 °C

Platini munkakerüléssel vádolja az UEFA-elnököt

2006.11.20. 13:36
Januárban választanak új elnököt az Európai Labdarúgó-szövetségnél és a kampány már a politika hangulatát idézi. A kihívó Michel Platini most éppen azt kifogásolta, hogy a jelenlegi vezér, Lennart Johansson keveset van bent a munkahelyén.

Amíg október végén az MLSZ-székház ünnepélyes átadására még együtt jöttek Magyarországra, és mindketten a magyar futball felemelkedésében reménykedtek, addig mostanra eldurvult a harc az UEFA elnöki posztjáért induló Lennart Johansson és Michel Platini között.

A háromszoros francia aranylabdás keményen bírálta hivatalban lévő ellenlábasát. A jelenleg FIFA-alelnökként ténykedő Platini azt kifogásolta, hogy az elnök keveset tartózkodik a munkahelyén.


Platini és Johansson nem esznek egymás kezéből (fotó: AFP)

"Ha valaki bemegy a zürichi FIFA-székházba, akkor láthatja, hogy Joseph Blatter az irodájában dolgozik. Az UEFA főhadiszállásán viszont felesleges lenne keresni az elnököt, mert sosincs ott" - mondta a német Kicker magazinnak a játékosként Európa-bajnoki címet és vb-bronzérmet nyert francia sportember.

Platini hozzátette, ő olyan tettre kész vezető kíván lenni, aki a munkahelyéről kormányoz, és ennek érdekében hajlandó lenne a nyoni központ szomszédságában lévő Genfbe is átköltözni.

Az UEFA január 26-i tisztújító közgyűlésén a svéd sportdiplomata, illetve Platini indul harcba az elnöki tisztségért. A 76 éves Johansson 1990 óta irányítja a szervezetet.