Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét szurkolók támadtak a rendőrökre

2007.02.11. 17:58
A németországi amatőr szász kupa labdarúgó tornán az 1. FC Lokomotiv Leipzig szurkolói támadtak neki a rendőröknek. A verekedés során lövés is dördült, végül 32 rendőrt és 6 huligánt kellett kórházba szállítani.

A múlt hét végén egy halálos áldozatot követelő olaszországi szurkolói botrány után, ezúttal Németországban történt összecsapás a szurkolók és a rendőrök között. Az amatőr klubok részvételével zajló szász kupa negyeddöntője után, nyolcszáz lipcsei futballhuligán megtámadott 300 rendőrt.

A találkozón a korábbi többszörös kelet-német bajnok 1. FC Lokomotiv Leipzig hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett az Erzgebirge Aue tartalékcsapatától. A lipcsei drukkerek viselkedése miatt a mérkőzést kétszer is meg kellett szakítani, miután a hazai hívek rakétákat lőttek be a pályára és petárdákat dobtak át a vendégdrukkerek szektorába.

A lefújás után a hazai ultrák kövekkel és betondarabokkal kezdték el dobálni a rendőröket. A rendfenntartók könnygáz bevetésével próbálták megfékezni a rendbontókat, egy rendőr figyelmeztető lövést adott le, amikor mintegy húszan leteperték és meg akarták lincselni.

Az összecsapások után 32 rendőrt és 6 huligánt kellett kórházba szállítani, a harcok során 21 rendőrautót megrongáltak, több rendőrkutya és ló is megsérült.

A lipcsei klub nyilatkozatban kért elnézést a történtekért és bejelentette, a jövőben sokkal komolyabban fogják végezni a biztonsági előírásokat. Ennek első lépéseként azonnali hatállyal szerződést bontottak a nézők beengedését végző biztonsági céggel, mert a bejáratnál a motozás és a szurkolók ellenőrzése nem volt elég szigorú.