Piroska
3 °C
4 °C

Ismét szurkolók támadtak a rendőrökre

2007.02.11. 17:58
A németországi amatőr szász kupa labdarúgó tornán az 1. FC Lokomotiv Leipzig szurkolói támadtak neki a rendőröknek. A verekedés során lövés is dördült, végül 32 rendőrt és 6 huligánt kellett kórházba szállítani.

A múlt hét végén egy halálos áldozatot követelő olaszországi szurkolói botrány után, ezúttal Németországban történt összecsapás a szurkolók és a rendőrök között. Az amatőr klubok részvételével zajló szász kupa negyeddöntője után, nyolcszáz lipcsei futballhuligán megtámadott 300 rendőrt.

A találkozón a korábbi többszörös kelet-német bajnok 1. FC Lokomotiv Leipzig hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett az Erzgebirge Aue tartalékcsapatától. A lipcsei drukkerek viselkedése miatt a mérkőzést kétszer is meg kellett szakítani, miután a hazai hívek rakétákat lőttek be a pályára és petárdákat dobtak át a vendégdrukkerek szektorába.

A lefújás után a hazai ultrák kövekkel és betondarabokkal kezdték el dobálni a rendőröket. A rendfenntartók könnygáz bevetésével próbálták megfékezni a rendbontókat, egy rendőr figyelmeztető lövést adott le, amikor mintegy húszan leteperték és meg akarták lincselni.

Az összecsapások után 32 rendőrt és 6 huligánt kellett kórházba szállítani, a harcok során 21 rendőrautót megrongáltak, több rendőrkutya és ló is megsérült.

A lipcsei klub nyilatkozatban kért elnézést a történtekért és bejelentette, a jövőben sokkal komolyabban fogják végezni a biztonsági előírásokat. Ennek első lépéseként azonnali hatállyal szerződést bontottak a nézők beengedését végző biztonsági céggel, mert a bejáratnál a motozás és a szurkolók ellenőrzése nem volt elég szigorú.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!