Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az újságírók szerint is C. Ronaldo a legjobb

2007.05.04. 10:45
Az angol szakírók a portugál Cristiano Ronaldót választották az év játékosának. A Manchester United portugál labdarúgójának ez idén már a harmadik elismerése.

Az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (PFA) után a szigetországi újságírók is Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál támadóját választották az Év játékosának. A sportággal foglalkozó lapírók szövetségének (FWA) 60. szavazásán a fiatal klasszis Didier Drogbát, a Chelsea csatárát, illetve csapattársait, Ryan Giggset és Paul Scholest előzte meg.

Megbocsájtó angolok

"Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem ezt a jelentős díjat, igazi megtiszteltetés ez számomra" - mondta Ronaldo, aki úgy tűnik hamar túltette magát a szerdai Milan elleni vereségen, amely csapatának a búcsút jelentette az idei BL-elődöntőben.

Az FWA elnöke szerint az elismerés azt is mutatja, hogy Angliában az emberek túl tudnak lépni személyes sérelmeiken. C. Ronaldo a tavalyi világbajnokság negyeddöntője után valóságos közellenséggé vált az országban, mert tulajdonképpen ő állíttatta ki Wayne Rooneyt, manchesteri éktársát a Portugália-Anglia mérkőzésen.

Idei harmadik díja

"Megérdemelten nyerte a szavazást, amelyet az ebben a szezonban remeklő Manchester United játékosai uraltak" - mondta Paul Hetherington, hozzátéve, hogy szokatlan módon összesen tizenkét futballista kapott szavazatot.

Ronaldo ezzel kevesebb mint egy hónap alatt mind a három jelentős díjat besöpörte Angliában, ugyanis a PFA nem csak az Év játékosának választotta meg korábban, hanem a legjobb fiatal futballista díját is neki adta.

Mourinho azért megtalálta

Tehetségét jelzi, hogy szerette volna megszerezni a Barcelona és a Real Madrid is, azonban ő kitart Manchester mellett, és 2012-ig marad az Old Traffordon. Ugyanakkor a Chelsea menedzsre, José Mourinho élesen kritizálta, véleménye szerint színészkedései miatt sohasem fogja elérni azt, amit a képességi alapján elérhetne.