Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Lipcsei csak az NB I-ben gondolkodik

2007.05.07. 14:29
Lipcsei Péter az FTC labdarúgócsapatának kapitánya úgy véli, csak a játékosokon múlik, kiharcolják-e az első osztályú tagságot. Szeretne még több évig futballozni, de az élvonalban.

"Mindig helyén kezeltem a dolgokat, reálisan néztem a helyzetet, most is úgy teszem, ezért nem mondhatok mást, csak a bajnoki cím az elfogadható a csapattól" - mondta Lipcsei Péter a Ferencváros jelenlegi csapatkapitánya, aki az elmúlt hétvégén rendezett fordulóban is jelentős érdemeket szerzett csapat karcagi győzelmében. A 2-1-es sikerrel négy meccs után győzött először a Fradi, és vezeti az NB II Keleti csoportját.

Aki itt játszik, azt nem kell motiválni

A kisebb megszakításokkal másfél évtizede a zöld-fehéreket erősítő középpályás elmondta, 35 évesen még érez magában 3-4 évet, melyet szeretne az első osztályban letudni. Az sem zavarja, hogy a jelenlegi keretben sokan példaképként tekintenek rá és a zavaros anyagi helyzetben is tőle várnak bíztatást, motivációt.

"Úgy érzem, aki a Ferencvárosban szerepel, azt nem kell különösebben motiválni, bár a mostani fiatalok előtt sok a jó és sajnos sok a rossz példa is" - utalt az elmúlt időszakban megjelent újságcikkekre, melyek véleménye szerint alaposan megzavarják a fiatalabb játékosokat.

A fiatalok könnyen megzavarhatóak


Lipcsei Péter

A csapat NB I-es licence körüli újabb hercehurcáról elmondta, a klub vezetői annyit mondtak nekik, ne foglalkozzanak vele, ők száz százalékig biztosak benne, hogy meglesz az engedély. "Az a baj, hogy a fiatalok között vannak, akiknek mégis ez jár a fejében, ezért nem tudnak a meccseken csak a focira figyelni. Én a koromból adódóan megtanultam kezelni az ilyen helyzeteket, a negatív kritikákat például el se olvasom, ne zavarjanak meg."

A jelenlegi helyzetet - amikor a másodosztályban kell helytállnia és hírverő meccsekre kell járnia az egykori BL-résztvevő klubbal - nehezen viseli, mint elmondta, csak egy rossz álomként fogja fel és biztos benne, jövőre már az első osztályban szerepelnek. Saját teljesítményét sem értékeli túl, nem olvassa a különböző fórumokat, annak ellenére, hogy ezeken egyöntetű vélemény, ő a jelenlegi Ferencváros legjobb játékosa.

Csak az élvonal

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy az idei szezonban középpályás létére ő a legeredményesebb játékos. "Az erőmmel és a súlyommal nincs gond, mostanában a sérülések is elkerülnek, tehát nyugodtan mondhatom, hogy még szeretnék nagy eredményeket elérni a Ferencvárossal. Ez először a feljutást jelentené, a következő szezonban pedig már ismét az első osztályban kellene maradandót nyújtani."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!