Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lipcsei csak az NB I-ben gondolkodik

2007.05.07. 14:29
Lipcsei Péter az FTC labdarúgócsapatának kapitánya úgy véli, csak a játékosokon múlik, kiharcolják-e az első osztályú tagságot. Szeretne még több évig futballozni, de az élvonalban.

"Mindig helyén kezeltem a dolgokat, reálisan néztem a helyzetet, most is úgy teszem, ezért nem mondhatok mást, csak a bajnoki cím az elfogadható a csapattól" - mondta Lipcsei Péter a Ferencváros jelenlegi csapatkapitánya, aki az elmúlt hétvégén rendezett fordulóban is jelentős érdemeket szerzett csapat karcagi győzelmében. A 2-1-es sikerrel négy meccs után győzött először a Fradi, és vezeti az NB II Keleti csoportját.

Aki itt játszik, azt nem kell motiválni

A kisebb megszakításokkal másfél évtizede a zöld-fehéreket erősítő középpályás elmondta, 35 évesen még érez magában 3-4 évet, melyet szeretne az első osztályban letudni. Az sem zavarja, hogy a jelenlegi keretben sokan példaképként tekintenek rá és a zavaros anyagi helyzetben is tőle várnak bíztatást, motivációt.

"Úgy érzem, aki a Ferencvárosban szerepel, azt nem kell különösebben motiválni, bár a mostani fiatalok előtt sok a jó és sajnos sok a rossz példa is" - utalt az elmúlt időszakban megjelent újságcikkekre, melyek véleménye szerint alaposan megzavarják a fiatalabb játékosokat.

A fiatalok könnyen megzavarhatóak


Lipcsei Péter

A csapat NB I-es licence körüli újabb hercehurcáról elmondta, a klub vezetői annyit mondtak nekik, ne foglalkozzanak vele, ők száz százalékig biztosak benne, hogy meglesz az engedély. "Az a baj, hogy a fiatalok között vannak, akiknek mégis ez jár a fejében, ezért nem tudnak a meccseken csak a focira figyelni. Én a koromból adódóan megtanultam kezelni az ilyen helyzeteket, a negatív kritikákat például el se olvasom, ne zavarjanak meg."

A jelenlegi helyzetet - amikor a másodosztályban kell helytállnia és hírverő meccsekre kell járnia az egykori BL-résztvevő klubbal - nehezen viseli, mint elmondta, csak egy rossz álomként fogja fel és biztos benne, jövőre már az első osztályban szerepelnek. Saját teljesítményét sem értékeli túl, nem olvassa a különböző fórumokat, annak ellenére, hogy ezeken egyöntetű vélemény, ő a jelenlegi Ferencváros legjobb játékosa.

Csak az élvonal

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy az idei szezonban középpályás létére ő a legeredményesebb játékos. "Az erőmmel és a súlyommal nincs gond, mostanában a sérülések is elkerülnek, tehát nyugodtan mondhatom, hogy még szeretnék nagy eredményeket elérni a Ferencvárossal. Ez először a feljutást jelentené, a következő szezonban pedig már ismét az első osztályban kellene maradandót nyújtani."