Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Beckhamet Európába adhatják kölcsön

2007.05.30. 10:41
Az amerikai futballszezon novemberi vége után visszaigazolhat Európába David Beckham. A Los Angeles Galaxy leendő játékosa ott akar lenni a jövő nyári Európa-bajnokságon az angol válogatottal, amihez szükséges lehet, hogy december és április között tétmeccseket játsszon.

November végén visszatérhet egy európai klubcsapathoz David Beckham, aki júliusban csatlakozik új gárdájához, az LA Galaxyhez. Alexei Lalas, az amerikai egyesület elnöke korábban elzárkózott az ötlettől, de kedden a Sky Sportsnak News-nak azt nyilatkozta, megfontolhatják, ha az a játékosnak és a klubnak is hasznára válik.

Beckhamet közel egy év szünet után újra meghívták az angol válogatottba, célja részt venni a 2008-as Eb-n, ami nem valószínű, hogy sikerülhet, ha az amerikai szezon novemberi vége és áprilisi kezdete között nem szerepel hivatalos meccsen.

"Minden lehetőségre nyitottak vagyunk, ha azzal a futballistánk fejlődik, és értékesebb tagja lesz a keretnek. Ha kölcsönben, egy másik csapatnál újabb tapasztalatokat szerez, vagy ha üzletileg megéri, esetleg mindkettő teljesül, nem zárkózunk el semmitől" - mondta Lalas, aki a kilencvenes évek közepén az olasz Padova légiósa volt.

A 32 éves középpályás júliusban csatlakozik a Galaxyhez, augusztus elejétől, ha a gárda egészen a rájátszás döntőjéig jut, harminc meccse lesz, ami sok. November 18-án viszont véget ér az idény, ráadásul a mérkőzések tempója és színvonala közelébe sem ér az európainak. A következő szezon csak április közepén indul, azaz közel öt hónapig nincs tétmeccs.

Beckham leendő edzője, Frank Yallop nem osztja Lalas véleményét, szerinte a télen a világklasszisnak ki kell pihennie magát. Viszont ha nem lesz játékban, nem biztos, hogy az angol szövetségi kapitány, Steve McClaren beválogatja a felkészülési meccsekre, ha pedig azokon nem szerepel, biztosan elmulasztja az Eb-t is. Visszatérése tehát McClaren terveitől függhet: számít-e rá játék nélkül is, vagy csak akkor, ha rendszeresen pályára lép.

A szélső jelenlegi klubja, a Real Madrid vezetői nyilvánosan elismerték, hibáztak, amikor nem hosszabbítottak vele szerződést, maga azt nyilatkozta, több olaszországi ajánlatot is visszautasított a Galaxy miatt. Az AC Milan megerősítette, le akarták igazolni Beckhamet, de ő az amerikaiakat választotta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!