Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Új elnök és új ígéretek a Ferencvárosnál

2007.06.05. 19:39
Rieb György lett a Ferencvárosi Torna Club új elnöke. Az elnökség hét tagja szavazott a vízilabda-szakosztálytól érkező üzletemberre. Megbízatása az év végéig szól és ígérete szerint addigra rendezni tudja a klub 2,2 milliárdos tartozását. Ehhez skóciából és Hongkongból érkezhet pénz az Üllői útra.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége keddi ülésén Rieb Györgyöt választotta meg a zöld-fehér klub elnökének. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Berki Krisztián, az FTC sportigazgatója bejelentette, hogy az új vezető megbízatása a testülethez hasonlóan december 31-ig szól. A voksolás során Rieb volt az egyetlen elnökjelölt, a tagok közül heten szavaztak rá, négyen ellene voksoltak.

Az év végére rendezik a tartozást

Rieb tartózkodott, így az eredmény azt jelenti, hogy a korábbi elnök Dámosy Zsolt mégis szavazott, holott korábban úgy nyilatkozott, tartózkodásával tüntet a jelenlegi elnökség összetétele ellen.

"A Ferencvárosnak és a futballcsapatot működtető zrt.-nek az össztartozása körülbelül 2,2 milliárd forint, de úgy gondolom, hogy az év végéig reális lehetőségünk van a teljes konszolidációra, a tartozások rendezésére" - mondta Rieb. "A jövő hét végéig felvesszük a kapcsolatot a Pénzügyminisztériummal és a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal és reményeink szerint hamarosan kiírják a pályázatot az Üllői úti telek értékesítésére".

félre a sérelmekkel

Az új elnök az MTI kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: a korábbi személyes ellentétek nem befolyásolják az elnökség munkájának hatékonyságát. "Megválasztásom után az első dolgom volt, hogy kértem a jelenlévőket, minden korábbi sérelmet tegyenek félre, hiszen mindannyiunknak egy közös célja van, a Ferencváros helyzetének rendezése".

Rieb ezzel a kijelentéssel többek között arra utalt, hogy Dámosy Zsolt, a klub előző elnöke azért nem vállalta tovább az egyesület irányítását, mert a közgyűlésen az új elnökségbe bekerült többek között Jakabházy László, bvalamint más olyan személyek, akik szerepeltek a korábbi elnökségben is, amelynek vezetésével csődközeli állapotba került a klub.

Takács és Ferenczy a tanácsadók

A befektetőkről Rieb annyit mondott, hogy az angol bajnokság élvonalából kiesett Sheffield United mögött álló skót cégekkel, a Bank of Scotland nevű pénzintézettel és a Sculborough ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalattal folytatódnak az egyeztetések az Üllői úti telekről.

Rieb György 1994 óta az Aprilia cég vezetőjeként dolgozott a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál és azt mondta, hogy szeretné ezt a feladatát is megtartani. Elnöki munkáját két főtanácsadó segíti: Takács Tibor, a torna szakosztály vezetője és Ferenczy László, a felügyelő bizottság volt tagja. Utóbbinak a tanácsadói poszt betöltéséért az alapszabály értelmében le kellett mondania bizottsági tagságáról.

Hongkongi garancia az élvonalra

Takács a sajtótájékoztató után azt mondta, hogy a ferencvárosi futballcsapat azért kapta meg az élvonalbeli licencet, mert egy hongkongi befektetőjelölt írásban nyilatkozott arról, hogy rendezi a zrt. tartozásait.