Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Lelőttek egy Lazio-ultrát egy szurkolói balhéban

2007.11.11. 14:38
Újabb halálos áldozata van az olasz focihuliganizmusnak. Egy, a Lazio és a Juventus szurkolói között kirobbant verekedésben megöltek egy 28 éves Lazio-ultrát. A csapat vasárnapra tervezett meccse elmarad, lehet, hogy felfüggesztik a bajnokságot. Ha mégsem, a vendégszurkolókat akkor is kitiltják.

Egy autópálya-pihenőben lelőtték a Lazio labdarúgócsapatának egyik szurkolóját, aki belehalt sérüléseibe. A 28 éves drukker éppen a 15 órakor kezdődő, Internazionale elleni bajnoki mérkőzésre tartott Milánóba. A meccset a tragédia miatt elhalasztották.

Az Arezzóhoz közeli parkolóban a hírek szerint összecsaptak egymással a római klub szimpatizánsai és a Juventus hívei. Az első információk arról szólnak, hogy a halálos lövést egy rendőr adhatta le.

Az olasz szövetség kora délután bejelentette, hogy a történtek miatt elmarad az Inter-Lazio mérkőzés, a többi találkozó pedig 15 perccel később kezdődik az eredetileg kiírt időpontnál. Kormánykörökből olyan hírek is kiszivárogtak, melyek szerint akár a bajnoki küzdelmeket is felfüggeszthetik, az azonban biztosnak tűnik, hogy hétfőtől megtiltják a drukkereknek, hogy csapataik idegenbeli meccseire utazzanak.

Romano Prodi olasz miniszterelnök azonnal megbeszélésre hívta Giuliano Amato belügyminisztert és Antonio Manganelli rendőrfőkapitányt. "Még vizsgáljuk a történteket, de ígérhetem, hogy nagyon keményen fellépünk a tettes ellen" – mondta Manganelli.