Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A potyázó kapust kergette az egész csapat

2008.03.07. 15:54
Három kapus is főszereplő lett az elmúlt három nap európai futballmeccsein. Kedden a feneres Demirel, szerdán a 21 éves Schalke-játékos, Manuel Neuer lett hős. Csütörtökön pedig werderes honfitársa, Tim Wiese bűnbak.

Bűnösből lett hős szűk két órán belül a Sevilla-Fenerbahce BL-nyolcaddöntő-visszavágón Demirel, a vendégek kapusa. Negyedóra alatt két nevetséges potyagólt kapott, csapata a 3-2-re megnyert első találkozó után 4-3-as kiesésre állt, két gólra a továbbjutástól.

Társai segítettek rajta, szereztek kettőt, ám a harmadik bekapott miatt jöhetett a hosszabbítás. Tizenegyesekig jutottak a csapatok, és Demirel minden hibáját kijavította: három sevillai büntetőt fogott meg, továbbjuttatva csapatát.

A döntő büntetőt követően az egész pályán át üldözték társai, a szakvezetőkkel és az egyéb személyzettel kiegészülve, míg a nyakába tudtak ugrani és leteperték.

Nem szorongatták így a Werder Bremen kapusát, Tim Wiesét a többiek a csütörtöki, Rangers elleni UEFA-kupa-találkozó után: az első gólnál ritkán látható ügyetlenséggel sikerült a hálóba juttatnia egy kezébe tartó lövést, a másodiknál fogható labda jött ki róla az érkező csatár elé.

2-0-ra veszítettek, de Wiesét vigasztalhatja, hogy nemrég egy meccsen két büntetőt is megfogott, így ha a társak segítenek rajta, mint Demirelen az övéi, a brémai visszavágó tizenegyespárbajában talán javíthat.

Hős lett viszont egy másik német kapus, Manuel Neuer, aki szinte egyedül vitte el a büntetőkig csapatát, a Schalkét Portóban. Hatalmasakat védett a rendes játékidőben, a legnagyobbnál szinte hihetetlenül, lábbal sikerült kitolnia Sektioui közeli fejesét.

Csak a 86. percben adta meg magát Lisandro Lopez védhetetlen lövésének, így két 1-0-ás meccs után jöhettek a büntetők.

Neuer kettőt fogott, a Schalke történetében először a bajnokok tornájának negyeddöntőjébe került.