Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ne fényképezz, mert letépem a pólódat

2008.03.17. 14:45
Gerendás György észrevette azt, amit a bírók nem, megállította csapatát, amikor látta, hogy vérző fejjel igyekszik vissza a Budvanska Rivijera egyik játékosa. Ekkor még nem tört ki verekedés, de pár perc múlva igen: rendőröknek kellett megfékezni a vendégcsapat vezetőit.

Története legnagyobb nemzetközi sikerét érte el az egri vízilabdacsapat szombaton, amikor 11-7-re legyőzte a montenegrói Budvanska Rivijerát, és ezzel a második számú sorozat, a LEN-kupa döntőjébe jutott.

Az első meccs döntetlenje után egyetlen percig sem forgott veszélyben a magyar csapat sikere, amelyik 1999 után ismét Magyarországra hozhatja a trófeát - akkor az Újpest nyert, a csapatnak Biros Péter volt az alapembere -: az ellenfél az orosz Sturm Csehov lesz.

Az csak kedden derül ki, Magyarországon kezd-e a hazai pályán másfél éve veretlen Eger, vagy a visszavágót rendezheti meg. Szombaton egy órával a meccs kezdése előtt tele volt az uszoda, a döntőben is garantált lesz a telt ház.

"Nem kis szépséghiba, hogy sok szó esett a botrányról, ilyen az életünk, jóllehet a szezon egyik legjobb játékát láthattuk a csapattól, ez háttérbe szorult" - mondta az Indexnek Halmos R. Péter a klub elnöke.

Szakad a póló, reccsen a székláb. Galéria

Halmos elismerte, Kiss Csaba úgy fordult le ellenfeléről, hogy annak felrepedt az arca, de nem volt szándékos a sérülés. Gerendás György edző amikor észlelte - a játékvezetők nem vették észre - a vérző sérülést, és azt, hogy az ellenfél lemarad, arra intette csapatát: ne szerezzen jogosulatlan előnyt. (8-3 volt ekkor az állás.)

A VIP-szektorban helyet foglaló montenegrói vezetők ekkor már a bírót is lökdösték, a balhé viszont a harmadik negyed után tört ki, amikor valaki mobil telefonnal készített fotót a vendégek önmagáról megfeledkezett egyik vezetőjéről. Mindez annyira felbosszantotta őket, hogy a telefont elszedték tőle, kapott pár pofont is, a verekedésbe többen beleavatkoztak - székkel, ököllel -, utána negyed óráig állt a meccs, végül a helyszínre érkező rendőrök tettek rendet.

A mostani balhéhoz semmi köze nem volt Alekszandar Csiricsnek, aki két éve az olasz Brescia játékosaként szándékosan megütötte Hegedűs Gábort. Hegedűsnek akkor a látása is veszélybe került, amellett, hogy arcának három csontja eltörött. Csirics ellen feljelentést tett a sértett, a játékost a meccs előtt hallgatták ki, ügyében májusban születhet döntés.

Halmos elmondta még, hogy a rendőrség dönt arról, milyen szankciók várhatóak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!