Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ne fényképezz, mert letépem a pólódat

2008.03.17. 14:45
Gerendás György észrevette azt, amit a bírók nem, megállította csapatát, amikor látta, hogy vérző fejjel igyekszik vissza a Budvanska Rivijera egyik játékosa. Ekkor még nem tört ki verekedés, de pár perc múlva igen: rendőröknek kellett megfékezni a vendégcsapat vezetőit.

Története legnagyobb nemzetközi sikerét érte el az egri vízilabdacsapat szombaton, amikor 11-7-re legyőzte a montenegrói Budvanska Rivijerát, és ezzel a második számú sorozat, a LEN-kupa döntőjébe jutott.

Az első meccs döntetlenje után egyetlen percig sem forgott veszélyben a magyar csapat sikere, amelyik 1999 után ismét Magyarországra hozhatja a trófeát - akkor az Újpest nyert, a csapatnak Biros Péter volt az alapembere -: az ellenfél az orosz Sturm Csehov lesz.

Az csak kedden derül ki, Magyarországon kezd-e a hazai pályán másfél éve veretlen Eger, vagy a visszavágót rendezheti meg. Szombaton egy órával a meccs kezdése előtt tele volt az uszoda, a döntőben is garantált lesz a telt ház.

"Nem kis szépséghiba, hogy sok szó esett a botrányról, ilyen az életünk, jóllehet a szezon egyik legjobb játékát láthattuk a csapattól, ez háttérbe szorult" - mondta az Indexnek Halmos R. Péter a klub elnöke.

Szakad a póló, reccsen a székláb. Galéria

Halmos elismerte, Kiss Csaba úgy fordult le ellenfeléről, hogy annak felrepedt az arca, de nem volt szándékos a sérülés. Gerendás György edző amikor észlelte - a játékvezetők nem vették észre - a vérző sérülést, és azt, hogy az ellenfél lemarad, arra intette csapatát: ne szerezzen jogosulatlan előnyt. (8-3 volt ekkor az állás.)

A VIP-szektorban helyet foglaló montenegrói vezetők ekkor már a bírót is lökdösték, a balhé viszont a harmadik negyed után tört ki, amikor valaki mobil telefonnal készített fotót a vendégek önmagáról megfeledkezett egyik vezetőjéről. Mindez annyira felbosszantotta őket, hogy a telefont elszedték tőle, kapott pár pofont is, a verekedésbe többen beleavatkoztak - székkel, ököllel -, utána negyed óráig állt a meccs, végül a helyszínre érkező rendőrök tettek rendet.

A mostani balhéhoz semmi köze nem volt Alekszandar Csiricsnek, aki két éve az olasz Brescia játékosaként szándékosan megütötte Hegedűs Gábort. Hegedűsnek akkor a látása is veszélybe került, amellett, hogy arcának három csontja eltörött. Csirics ellen feljelentést tett a sértett, a játékost a meccs előtt hallgatták ki, ügyében májusban születhet döntés.

Halmos elmondta még, hogy a rendőrség dönt arról, milyen szankciók várhatóak.