Viola
-5 °C
-2 °C

A szurkolók odaadnák Sorosnak a Romát

2008.04.30. 17:29
A Roma szurkolói Soros György mellé álltak, arra kérik a klubot jelenleg tulajdonló Sensi családot, adja el üzletrészét az amerikai-magyar üzletembernek.

Váratlan helyről kapott támogatást Soros György, akinek egyik cége az AS Romát szeretné megvásárolni. A római szurkolók online petícióban kérlelik a jelenlegi tulajdonost, adjon túl a csapaton. Már tizenhatezren írták alá a felhívást.

Április elején adták hírül először, hogy az amerikai-magyar milliárdos 200 millió eurót, vagyis ötvenmilliárd forintot kínált a klubért a fő tulajdonos Sensi családnak. A família az Italpetroli cégen keresztül birtokolja az egyesületet, amelyet az üzletember Inner Circle Sports nevű vállalkozása venne meg. Kedden úgy tűnt, a tárgyalások megrekedtek, és Soros visszavonta ajánlatát. Ezután a klub részvényei tíz százalékot estek a római tőzsdén.

A Reuters jelentése szerint Sensiék nem akarnak megválni a Romától. Arról is jelentek meg hírek, hogy a családon belül vita van az ügyletről, illetve felmerült, a kisebbségi tulajdonos Unicredit bank is az eladásra biztatta őket.

A szurkolók fő érve, hogy a Roma Sensiékkel lehetőségei határára ért, vagyis az ő pénzükön nagyobb célokat már nem lehet megvalósítani. A drukkerek és a hangjukat hallató futballisták is úgy vélik, ahhoz, hogy a csapat Európa legnagyobbjaihoz fel tudjon érni, külföldi befektetőre van szükség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!