Ágnes
-1 °C
2 °C

Győzött az antifutball és a Rangers

2008.05.01. 23:33
Harminchat év után a Rangers, vagy 18 év után a Fiorentina. Ez volt a kérdés a találkozó előtt. A két együttes ekkor játszhatott legutóbb európai kupadöntőt. A Fiorentina lényegesen közelebb állt a továbbjutáshoz, melyen végül a 11-esek döntöttek a Rangers javára.

Nem túl magas színvonalú első félidőben kapura is alig lőttek a csapatok. Hiába támadta végig a második félidőt a Fiorentina, gól nem esett. Aztán a hosszabbításban már jött fel a Rangers, egészen addig, míg meg nem fogyatkoztak. A vége 11-es párbaj lett. Győzött az antifutball.

Az első félidő gyakorlatilag ott folytatódott, ahol a legutóbbi meccs abbamaradt. Gyűrték egymást a csapatok, különösebb helyzet nélkül. Aktívabb volt a Fiorentina, nagyobb helyzetük csak az első félóra végén alakult ki. A Rangers továbbra is a biztonságos védekezést helyezte előtérbe, csak a francia Darcheville gyors kontráiban bízhattak. Ebből azonban nagyon kevés akadt. A Rangers nagyon jól védekezett, de támadni nem nagyon akaródzott nekik. Három félidő során egyszer sem lőttek kapura az olaszok ellen. A Fiorentina pedig képtelen volt áttörni a skótok védőfalát. Egyetlen Montolivo-bomba érdemelt csak feljegyzést.

Az 52. percben nagyot szisszent az Artemio Franchi szurkolóserege. Mutu remekül ment el a bal oldalon, beadását Pazzini éppen csak a kapu mellé bombázta. Sorban jöttek ezután a firenzei helyzetek. Az 55. percben Mutu feje előtt suhant el a labda, majd szintén a román csatár szabadrúgása és Pazzini helyzete okozott zavart a skót védelemben. A Rangers pedig nem változtatott a taktikáján, mintha 120 percig szerette volna kihúzni kapott gól nélkül.

A 70. percben megint Mutu veszélyeztetett, távoli szabadrúgása megpattant, némi szerencsével mentett a Rangers védelme. A 77. percben nem mindennapi dolog történt. Kapura lőtt a Rangers, először a párharc során. Davis kis híján megszerezte a vezetést.

A 79. percben Vieri érkezett és majdnem egyből gólt lőtt. A 85. percben pedig a meccs eddigi legnagyobb bravúrját a Fiorentina kapusának, Freynek kellett bemutatnia. Amitől mindenki tartott, hosszabbítás következett.

A hosszabbításban végre elkezdtek focizni a skótok is. Többször alakult ki helyzet, ekkor már mindkét kapu előtt. A 109. percben Cousin, aki amíg a pályán volt végig ostobán futbalozott, kiállíttatta magát. Vége lett a meccsnek, a két csapat 210 perc alatt egyetlen gólt sem tudott rúgni egymásnak. Jöttek a büntetők, amelyben a Rangers bizonyult jobbnak, így ők játszhatják a döntőt május 14-én Manchesterben, a Zenit ellen.

Eredmény:

Fiorentina-Rangers FC 0-0, hosszabbítás után. 11-esekkel továbbjutott a Rangers, 4-2 arányban.