Auguszta
-3 °C
2 °C

Gera Zoltánt már a Benfica is akarja

2008.05.19. 14:40
A The Times című brit napilap szerint a Benficától is ajánlatot kapott Gera Zoltán, amit a magyar középpályás meg is erősített. A WBA-val a Premier League-be visszajutott válogatott futballista más források szerint nincs messze a megállapodástól az Evertonnal. Angliában a Portsmouth és a Newcastle érdeklődéséről is tudnak.

"Nem csapom rá senkire az ajtót" - nyilatkozta a The Times hétfői cikke szerint Gera Zotán a neki tett ajánlatokról. A Premier League-be két év után visszajutó West Bromwich egyik húzóemberének lejár a szerződése, és nem feltétlenül eddigi csapatában szeretne ismét első osztályú lenni.

A Times új klubot dobott be a középpályással kapcsolatban: a lap szerint a Benfica is ajánlatot tett neki. Gera elismerte, tud a portugál klub érdeklődéséről, és nagyon örül is neki. "Vannak ajánlataim, várok a legjobbra" - jegyezte meg.

A portugál sportlap, az A Bola is tud az UEFA-kupában induló Benfica érdeklődéséről. Az újságnak a játékos menedzsere, Filipovics Vladan is megerősítette a hírt, aki megemlítette a brit sajtóban forgó klubneveket is. Angliából a Newcastle Unitedet és az FA-kupa-győztes Portsmouth-t nevezte meg. (Előbbi nem indul nemzetközi porondon , utóbbi az UEFA-kupában szerepel, története során először.) Filipovics konkrétumok nélkül német és spanyol klubokról is beszélt.

A hét végén a Gerához közel álló pepsifoci.hu azt írta, Gera a Premier League-ben ötödikként végzett - így UEFA-kupás - Evertonnal már meg is állapodott. A lap szerint csak az orvosi vizsgálat van hátra, a végeleges megállapodást azonban csak júniusban köthetik meg a felek, mert Gera addig a válogatottal van.