Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

60 méterről kapott gólt az ostoba kapus

2008.05.20. 09:50
Hatvanméteres góllal szerzett vezetést a Nice a Caen elleni francia bajnokin. A vendégek kapusa mentett, majd miközben kényelmesen kocogott visszafelé, beszedte az év gólját és potyáját, 2 in 1.

Az elmúlt hét végén Európa stadionjaiban számtalan fontos esemény történt. Anghliában a Portsmouth megnyerte az FA-kupát, Olaszországban az Inter a bajnokságot, gólzáporral búcsúzott Németországban a Bayern és a Hamburg, kitett magáért a Real Madrid és a Barcelona is.

A hétvége gólja mégis a francia bajnokságban született, két középcsapat, a Nice és a Caen összecsapásán. Szerzője a bajnokságban végül nyolcadik helyen végzett hazai együttes játékosa, David Hellebuyck.

A 25. percben a vendégek kapusa, Costil a kapujából messzire kifutva tisztázott, majd az oldalvonal mellett megpróbálta előre rúgni a labdát, amely az ellenfél térfelének közepén elhagyta a játékteret.

A hazaiak villámgyorsan elvégezték a bedobást, a labda Hellebuyck elé került, aki észrevette, hogy a kapus kényelmesen kocog vissza a kapujába, ezért azonnal, mintegy hatvan méterről kapura lőtt.

Az év potyagólja

A labda mindenkin átszállt és a kapu baloldalába vágódott, miközben a kapus még csak a tizenegyes pont tájékán pattogott. A meccset végül 3-1-re nyerték a hazaiak.

A gólszerző középpályás 29 esztendős, a Nice a hatodik profi klubja. Korábban megfordult a Lyon, a Guingamp, a Lausanne, a Saint-Etienne és a PSG csapataiban is.