Ágnes
-1 °C
2 °C

A legjobb gyerekek csatáznak az Eb alatt

2008.05.21. 12:27
A júniusi labdarúgó-Eb alatt itthon az egész országra kiterjedő futballtornát szervez a labdarúgóliga, a Samsung és az Adidas. A fiatalok öt korosztályban mérhetik össze tudásukat, a döntő a Fradi-pályán lesz.

A labdarúgó Európa-bajnokság bronzmeccsével egy napon, az Üllői úti Albert Stadionban rangos futballtorna döntőjét rendezik. A székesfehérvári és debreceni selejtezőket követően június 28-án kerül sor a Samsung Focizoom Kupa gyermeklabdarúgó-torna fináléjára.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a válogatott korábbi menedzsere, a viadal főszervezője elmondta: az osztrák-svájci Európa-bajnokság alat zajló sorozaton 7, 9, 13, 15 és 17 évesekből álló csapatok vesznek részt.

A lebonyolításban a Magyar Labdarúgó Liga és az Adidas sportszergyártó cég nyújt segítséget, az élvonalbeli és másodosztályú korosztályos klubok mellett más csapatok jelentkezését is szívesen várják a szervezők. A torna népszerűségét növelheti, hogy nincs nevezési díj.

A június 8-ai székesfehérvári kvalifikációs tornát Dvéri Zsolt, a helyi együttes játékosa, a június 15-i debrecenit Dzsudzsák Balázs, a hajdúságiak korábbi szélsője, a PSV Eindhoven légiósa népszerűsíti.

Lisztes Krisztián korábbi válogatott középpályás, a Ferencváros labdarúgója, a sorozat jószolgálati követe arról beszélt, hogy a torna elsődleges célja: újra megszerettetni a gyerekekkel a futballt.

Az Üllői úti döntőben korosztályonként a legjobb 16-16 (Keletről és Nyugatról is nyolc-nyolc továbbjutó) csapat léphet pályára.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft