József, Bánk
-6 °C
0 °C

A Debrecen már meg is nyerte a magyar kupát

2008.05.28. 20:54 Módosítva: 2008-05-28 21:31:43
7-0-ra verte a bajnoki címről lemaradt csapat az összeomlott Budapest Honvédot, ráadásul idegenben, a visszavágó puszta formalitás.

Még soha egyetlen klub sem vert meg senkit ennyire a magyar kupa történetében. Az eddigi rekordot az MTI tudósítása szerint az MTK tartotta, amely hat góllal zúzta szét a BVSC-t 1997-ben. A Honvéd fájdalmait három momentum is fokozza, az egyik, hogy címvédőként lépett pályára, tavaly éppen a Debrecen ellen diadalmaskodott, a másik, hogy hazai pályán szerepelt, a harmadik, hogy ősszel imponálóan kezdett a bajnokságban, a téli szünetig aranyesélysként emlegették.

A párharc visszavágójának a kispesti 0-7 után gyakorlatilag nincs tétje, egyértelmű, hogy a bajnokságban második helyezett Debrecen a kupagyőztes jogán is indulhat az UEFA-kupában.

A hazaiak szenvedésének 2200 tanúja volt, a gólok közül hármat Kuemaha vállalt, kettőt Cvitkovics, egyet-egyet Leandro és Rudolf. A vendégek már a félidőben 3-0-ra vezettek.

A második félidő kezdete előtt tovább borzolta a hazai publikumot, hogy egy mintegy 50 fős csoport szóváltásba keveredett George F. Hemingway kispesti tulajdonossal, majd lökdösődés alakult ki a biztonsági emberekkel, és kórusban, trágár módon szidalmazták az üzletembert, írja az MTI. A két csapat között osztálykülönbség volt, ami a tavaszi idényben is látszott, ráadásul a hajrára már kettős emberhátrányba került a lélektelenül játszó piros-fekete együttes. A játék képe alapján két számjegyű különbséggel is nyerhetett volna a Debrecen. Az ötödik hajdúsági gól után - amelyet később még kettő követett - egy hazai szurkoló lelocsolta a páholyban ülő Hemingwayt sörrel.

Vass László vezetőedzőt, aki a minap vette át a posztot a lemondott Supka Attilától, azonnal menesztették, helyére Borgulya István kerül a szezon végéig. Ez két mérkőzést jelent, egy bajnoki fordulót és a kupa visszavágóját.