Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Házhoz jön az egyetlen nagycsapat

2008.07.02. 13:20 Módosítva: 2008.07.02. 13:22
A nemzetközi kupák sorsolásán az MTK fogta ki a legnagyobb nevet. A Fenerbahcén kívül a közelbe sem jön nagycsapat, a futballturizmus-szezon később kezdődhet.

Kedden elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa selejtezőinek sorsolását. A BL-ben csak a második körben, a kisebbik kupában viszont már az elsőben bekapcsolódnak a magyar együttesek.

A bajnok MTK a török Fenerbahcéval mérkőzik, az UEFA-kupában érdekelt Győr a grúz Zestafonit kapta, a Debrecen a kazah Sahtyor Karagandával találkozik.

Utánanéztünk, a magyar csapatokon kívül a közelben lesz-e meccs, amiért megérné autóba ülni. Miután a selejtezősorozat elején járunk, igazán nagycsapat szóba sem kerülhetett.

Aki magyar játékosokat akar látni, mehet Salzburgba, ahol az örmény Bananants együttesével találkoznak Bodnár Lászlóék, vagy Moldáviába, ahol Dárdai Pál és a Hertha vendégszerepel a Nistrunál. Ez utóbbit nem ajánljuk, nehéz átkelni a határokon.

A BL-ben az Anderlecht csak a második körbe kapcsolódik be, de Juhász Rolandék sem a közelbe utaznak, a BATE-Valur belorusz-izlandi párharc győztesével találkoznak.

A legjobban az Izlandhoz közeli feröeriek jártak, az UEFA-kupában oda látogat az egykor állandó BL-szereplő dán Bröndby a B36 vendégeként, és várják a brazil Ronaldinhót csábító angol Manchester Cityt is.

Akit pedig a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa sorsolása a maga teljes egészében érdekel, az kattintson.