Krisztina
18 °C
24 °C

Osztrákokra támadtak a Honvéd-szurkolók

2008.07.26. 17:32
Grazi futballszurkolókra támadtak a magyar drukkerek szombaton délután Budapesten, a Belvárosban - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.

Az Intertotó Kupa keretében szombaton este sorra kerülő Honvéd-Sturm Graz mérkőzésre Budapestre érkezett osztrák szurkolókat támadták meg magyarok a Vörösmarty téren, mondta Sagyibó Melina. A verekedésben résztvevők számáról eltérőek az adatok, van, aki szerint húsz, mások szerint mintegy ötvenen vettek részt az összetűzésben.

A rendőrség elszigetelte a két szurkolótábort, majd a magyar támadókat kiszorította a térről - mondta a sajtóügyeletes, majd hozzátette: a rendőrség nem tud sérülésekről. Sagyibó Melina közölte, fél négy tájban helyreállt a rend a Vörösmarty téren.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ügyeletes főorvosa közölte, az összetűzés során három könnyű sérültet láttak el, közülük kettő külföldi volt, egy pedig rendőr.

Az első mérkőzésen, Grazban 0-0-s döntetlen született, a visszavágót szombat este 8 órakor játsszák Kispesten, a Bozsik-stadionban.