Boglárka
19 °C
35 °C

Az MTK-nak esélye sem volt

2008.07.30. 22:53 Módosítva: 2008.07.30. 23:14
A labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtező körének első meccsén a magyar bajnok 2-0-re kikapott idegenben a Fenerbahcétól, végig egyértelmű volt a törökök fölénye, az MTK-nak 90 perc alatt egy helyzete sem volt.

A magyar bajnok MTK nem várhatta nagy reményekkel a török Fenerbahce elleni BL-selejtezőt, hiszen amíg az ellenfélnél világ-és Európa-bajnok is van a keretben, a magyar együttes legjobbját, Kantát kénytelen volt nélkülözni sérülés miatt.

Ennek ellenére nem kezdett megilletődötten Garami József együttese, így váratlan volt, hogy a törökök Roberto Carlos megpattanó lövése után már a 15. percben megszerezték a vezetést.

A folytatásban kiegyenlített játék folyt, de ehhez az is kellett, hogy a hazaiak tudásuk talán 40 százalékát adták ki magukból.

A második játékrészben aztán egyértelmű volt a törökök mezőnyfölénye, amit két kapufa is jelzett. Ennek ellenére újabb gólt ismét csak egy megpattanó lövésből tudtak szerezni, Sahin volt eredményes.

A hátralévő időben hiába alakították ki sorban a helyzeteket, már nem tudták növelni előnyüket, míg a magyar együttes valamirevaló helyzet nélkül hozta le a meccset.

Luis Aragonés, a Fenerbahce vezetőedzője:"Nem kaptunk hazai pályán gólt és játékosaim három héttel a bajnoki rajt előtt ebben a szezonban először szerepeltek nemzetközi tétmérkőzésen, teljesítményük egyre jobb. A futball kiszámíthatatlan sportág, ezért nem lehet előre megmondani, elég-e a kétgólos előnyünk a visszavágóra."

Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója: "A mai volt fiatal játékosaim első nemzetközi mérkőzése ilyen szintű csapat ellen. Ezért talán érthető, hogy kicsit megilletődötten kezdtünk, ez azonban idővel elmúlt, volt egy-két ígéretes lehetőségünk is, melyeket azonban sajnos nem sikerült kihasználni.

A törökök góllal fenyegető támadásokat vezettek, mégis két olyan gólt kaptunk, amely előtt a mi védőnkön pattant meg a labda. A törököknek több nehezen tartható játékosuk is van, akik közül Kazim Kazimot emelném ki. Ma sok olyan tapasztalatot szereztünk, amelyet remélhetőleg otthon tudunk hasznosítani."

A visszavágó jövő szerdán 20:45-kor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.