Diána
12 °C
27 °C

Könnygázzal oszlatták szét a temesváriakat

2008.09.05. 15:43
A kétezer szurkoló tiltakozott a pontlevonás ellen, amit a klubszínek engedély nélküli megváltoztatásáért kapott az FC Timisiora futballcsapata, az összecsapásban négyen sérültek meg.

Legkevesebb négy személy - közte két rendőr - sérült meg Temesváron, amikor csütörtök éjszaka a rendőrség könnygázzal oszlatta szét az FC Timisiora labdarúgócsapatának szurkolóit.

A mintegy 2000 drukker azért gyűlt össze, hogy tiltakozzon a Román Labdarúgó Szövetség döntése ellen, amelynek alapján hat büntetőpontot levontak a FC Timisiorától, mert a klub engedély nélkül megváltoztatta a színeit. A határozatot azután hozták meg, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) szankciókkal fenyegette meg a román szövetséget.

A szurkolók azt állítják, az ügyben a Román Labdarúgó Szövetség hibázott, mert annak ellenére, hogy a klub még a szezonkezdet előtt jelezte a színváltást, az erről szóló dokumentumokat nem küldte tovább a FIFA-nak.

A drukkerek ezért döntöttek a tüntetés mellett, eltorlaszolták Temesvár egyik forgalmas utcáját, majd a helyszínre érkező rendőröket kövekkel dobálták meg. Az összecsapás során két rendőr megsérült, két szurkolót pedig kórházba kellett szállítani.