Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Könnygázzal oszlatták szét a temesváriakat

2008.09.05. 15:43
A kétezer szurkoló tiltakozott a pontlevonás ellen, amit a klubszínek engedély nélküli megváltoztatásáért kapott az FC Timisiora futballcsapata, az összecsapásban négyen sérültek meg.

Legkevesebb négy személy - közte két rendőr - sérült meg Temesváron, amikor csütörtök éjszaka a rendőrség könnygázzal oszlatta szét az FC Timisiora labdarúgócsapatának szurkolóit.

A mintegy 2000 drukker azért gyűlt össze, hogy tiltakozzon a Román Labdarúgó Szövetség döntése ellen, amelynek alapján hat büntetőpontot levontak a FC Timisiorától, mert a klub engedély nélkül megváltoztatta a színeit. A határozatot azután hozták meg, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) szankciókkal fenyegette meg a román szövetséget.

A szurkolók azt állítják, az ügyben a Román Labdarúgó Szövetség hibázott, mert annak ellenére, hogy a klub még a szezonkezdet előtt jelezte a színváltást, az erről szóló dokumentumokat nem küldte tovább a FIFA-nak.

A drukkerek ezért döntöttek a tüntetés mellett, eltorlaszolták Temesvár egyik forgalmas utcáját, majd a helyszínre érkező rendőröket kövekkel dobálták meg. Az összecsapás során két rendőr megsérült, két szurkolót pedig kórházba kellett szállítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?