Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Villámgyorsan elítéltek két Fradi-drukkert

2008.09.26. 16:20
A csütörtöki Ferencváros-Haladás kupameccs után kitört rendbontás résztvevői közül két férfit már el is ítélt az ügyészség. 1 évet és 8 hónapot kaptak, három évre felfüggesztve.

Kevesebb mint 12 óra alatt bíróság elé állított a Budapesti Nyomozó Ügyészség két férfit, akiket a csütörtöki Ferencváros-Haladás mérkőzés után állítottak elő, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak.

Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állította bíróság elé a két szurkolót. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte őket, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette, közölte az MTI-vel Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Az ítélet nem jogerős.

Az MTI úgy tudja, a szurkolók kővel dobálták a rendőröket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint összesen tizenkét embert állítottak elő a csütörtök esti kupameccs előtt és után, amelyet Haladás nyert 2-1-re.

Ferencvárosi szurkolók már a meccs előtt is vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget, ekkor öt embert állítottak elő garázdaság miatt.

A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket és a villamossínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, megrongáltak két szolgálati gépjárművet is. A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, itt sikerült az oszlatás. Az intézkedés során hét embert állítottak elő, közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések közben három rendőr és egy szurkoló sérült meg, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!