Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Királytól már nagyon szabadulna a Burnley

2008.10.28. 12:52
A másodosztály nyolcadik helyén álló Burnley edzője színt vallott, és elmondta: felesleges a magyar válogatott kapus, Király Gábor a csapatnál. Átadólistára tették, de csak pénzért szabadulnának tőle, mert szerződése még több mint fél évig érvényes.

Az angol másodosztályban szereplő Burnley edzője, Owen Coyle az egyik angol bulvárlapnak, a Mirrornak nyilatkozva kijelentette: sem a hetvenszeres magyar válogatott kapus Király Gáborra, sem a nigériai Ade Akinbiyire nem tart igényt. Nem rúgják ki azonban őket, viszont az átigazolási időszak kezdetével - január elseje - azonnal megválnának tőlük. Nem ingyen, hanem pénzért.

Király 2007 nyarán került az akkor a harmadosztályból feljutó klubhoz, és az akkori menedzsment nagyon büszke volt rá, hogy a Crystal Palace-tól leigazolta.

A kapus tavaly rendszeresen védett is, idén viszont egyetlen meccsen sem kapott lehetőséget. Mostanában nem is nevezik, mert a dán Brian Jensen és a perui Diego Penny utazik a csapattal, utóbbi általában kispados.

Király az Indexnek szeptemberben úgy nyilatkozott, senkit sem bántott meg, senkivel sem veszett össze, de teljesen más dimenzióba került, mint eddigi pályafutása alatt bármikor. „Sejtem, mi lehet az indok, de erről nem szeretnék hosszabban beszélni” – mondta mellőzéséről.

kiraly gabor

A szombathelyi születésű, 32 éves kapus számított rá, hogy meseszerű pályafutása megbicsaklik, de nem gondolta volna, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet. Érzése szerint ugyanis, ha nem egészséges valamelyik kapus, akkor sem fordul meg edzője fejében, hogy őt nevezze be, ezért a hétvégéi szabadok, akkor éppen cirkuszba készült gyerekeivel.

Szerződése a szezon végéig érvényes, illetve egy évvel automatikusan meghosszabbítható.