Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Ki lőtte a BL-csoportkör legszebb gólját?

2009.02.23. 10:07
Volt távoli bomba, hatalmas szabadrúgás, emelés és csavarás is. Az UEFA tízes listát állított össze, önök eldönthetik, melyik gól tetszett a legjobban. Kedden folytatódik a Bajnokok Ligája az egyenes kieséses szakasszal, addig is szavazzanak.

Ki lőtte a legszebb gólt?

 • 420
  Del Piero
 • 221
  Gerrard
 • 92
  Messi
 • 68
  Robben
 • 46
  Vucsinics
 • 45
  Karagounisz
 • 43
  Culio
 • 13
  Fernandinho
 • 2
  Curth
 • 1
  Willian

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján még korábban közzétette, melyik volt az a tíz gól, amelyet a legszebbnek találtak a BL őszi csoportkörében.

A nyolc csoportban rendezett 96 találkozón összesen 247 gól született. A tízes lista érdekessége, hogy a legtöbb gól (három) az első fordulóból került fel rá.

Mindhármat győztes csapat szerezte. Kezdésként a liverpooli Steven Gerrard Marseille ellen szerzett első gólja jön, egy jobbról érkező labdát kapásból, szinte maga alól lőtt 22 méterről a jobb felső sarokba. A folytatásban még egy tizenegyest is értékesített, így csapata hátrányból felállva nyert 2-1-re.

Az első forduló legnagyobb meglepetését a román Cluj aratta, amely a Roma vendégeként tudott győzni. Ebben jelentős szerepe volt az argentin Juan Culiónak, aki csapata két gólját vállalta a 2-1-re nyert találkozón. A listára az elsővel került fel, egy kényszerítőzés után a visszakapott labdát ballal lőtte a bal alsó sarokba. (A második gólja sem volt csúnya, amikor egy elé hulló labdát kapásból tett be.)

A forduló szabadrúgásgólját a Sahtar Donyecket erősítő brazil Fennandinho szerezte, aki a Basel elleni meccsen 35 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát. A távolság ellenére a hazaiak kapusának esélye sem volt védeni. A Sahtar a Poolhoz és a CFR-hez hasonlóan 2-1-re nyerte első csoportmeccsét.

A második körből nem találtak említésre méltó gólt az UEFA-nál, a harmadikból kettőt is. A Barcelona idegenben verte könnyedén 5-0-ra a Baselt. A termelést az argentin Messi kezdte, a 4. percben a hazaiak térfelén egy labdával megindult, betört négy ember közé, Henryvel kényszerítőzött, utána laposan a jobb alsó sarokba lőtt.

Szintén ebben a körben és szintén a meccs elején szerzett nagy gólt az olasz Del Piero. A Juventus játékosa a Real Madrid elleni csoportrangadón Amauritól kapott remek labdát, 25 méterről futtából kapásból lőtt a bal felső sarokba. A meccset végül 2-1-re nyerte a Juve, majd a két hét múlva esedékes visszavágón is győztek, Del Piero akkor kettőt rúgott.

A negyedik körből is két gól került fel. A montenegrói Vucsinics kettőt is szerzett a Chelsea 3-0-es legyőzésekor. A listára a másodikkal került fel, a saját térfelén szerzett labdát, az egész pályán végigvezette, elfektette a szerelni igyekvő Mikelt, az elfekvő Cech kapus felett a rövid sarokba lőtt.

A görög Panathinaikosz játékosa, Karagounisz egy bedobást ma elé engedve a tizenhatos sarkáról lőtte ki a kapu bal felső sarkát. A görögök ezzel a góllal is verték idegenben 3-0-ra a Werder Brement.

Az ötödik játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Sahtar aratta, amely 5-0-val küldte haza a Baselt. A hazaiaknál a brazil Jadson három gólt is szerzett, mégis a második gólt szerző honfitársa, Willian került a listára. A középpályás a baloldalról két embert kicselezve tört be a tizenhatoson belülre, majd laposan, a kapus mellett elcsavarva lőtt a bal alsó sarokba.

Az utolsó játéknapból a dán Curth Manchester United ellen fejelt gólja is felkerült, amely talán kicsit kilóg a fentebb említettek közül. A 2-2-vel zárult találkozón egy keresztlabdát fejelt 12 méterről a hosszú sarokba. Szép mozdulat volt azért ez is.

Robben, a Real Madrid holland légiósa egy kiugratás után tört kapura, é mielőtt beérte volna a védője, parádés mozdulattal bokából átemelte a labdát a kiinduló kapus felett. A holland gólját két Raul találat fogta közre, így a Real 3-0-val zárta a csoportkört.