Auguszta
-3 °C
2 °C

10 ember ellen sem nyert a Bayern

2009.03.01. 19:59 Módosítva: 2009-03-01 20:11:10
A Bundesliga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján a Bayern emberelőnyben sem tudott győzni a Werder ellen, és már csak 5. a tabellán. A Hertha viszont az élen maradt, mivel a Hamburg kikapott a Wolfsburgtól.

A Bayern München visszacsúszott az 5. helyre a német bajnokságban, miután csak 0-0-s döntetlent játszott a 75 percig emberhátrányban játszó Werder ellen Brémában.

Mindkét gárda brillírozott hétközben a nemzetközi kupákban, de a bajnokságban továbbra sem megy nekik. A Werder Naldo buta szabálytalansága után került hátrányba, amikor a védő utolsó emberként lökte fel a gólhelyzetben lévő Schweinsteigert.

A Bayern innentől kezdve némileg fölényben játszott, de azért a Brémának is voltak a helyzetei. A szünet után a Bayern visszaállt a szokásos kétcsatáros játékra Podolski beállásával, de semmivel nem lett veszélyesebb a müncheniek támadójátéka.

A Barcelonával szóba hozott Ribéry sem játszott csúcsformában, és a Werder kihúzta kapott gól nélkül. A Bayern így egyre távolabb a címvédéstől, Dárdai Pál és a Hertha viszont a Hamburg vasárnapi vereségével az élen maradt.

A hamburgiak hazai pályán kaptak ki 3-1-re a Wolfsburgtól, és így Félix Magath csapata beelőzte a Bayern Münchent.

Megtámadták a Stuttgart buszát

A karlsruhei szurkolók egy csoportja megtámadta a vendég VfB Stuttgart labdarúgócsapatának buszát. A stadion előtt több száz fanatikus állta útját a járműnek, amelyet petárdákkal is megdobáltak. A randalírozókat a rendőrségnek kellett megfékeznie. A buszsofőr, látva a veszélyt, kerülő úton egy másik bejárathoz hajtott, ahol egy másik csoport ugyan sörösdobozokat dobált, de itt már a játékosok be tudtak jutni a létesítménybe.
Felix Brych játékvezető a történtek miatt úgy döntött, hogy 15 perccel később kezdődjön a találkozó, amelyet ezer rendfenntartó biztosított, a meccset 2-0-ra a Stuttgart nyerte.