Géza
-12 °C
-4 °C

Ilyen játékkal a Bayern a BL esélyese

2009.02.26. 11:53 Módosítva: 2009-02-26 11:58:57
Unalmas meccsen Rafa Benítez nyerte az edzők taktikai csatáját Madridban. Claudio Ranierit szeretettel fogadták Londonban, az olasz edző jobban örült volna csúnya játékkal egy gólnak, győzött a Chelsea. Henk ten Cate, a Panathinaikosz mestere a szerencsét és Karaguniszt emlegette.

Rafa Benítez nyerte a taktikázó edzők csatáját

Könnyen előfordulhat, hogy mint az utóbbi 5 évben mindig, megint korán kiesik a Real Madrid a Bajnokok Ligájából. Ritkán forogtak veszélyben a kapuk a találkozón, a kevés helyzetből végül a Liverpool értékesített egyet, Benajun fejese döntötte el a meccset.

Juande Ramos, a Real Madrid edzője is erre emlékeztetett. „Sokáig kerestük a lehetőséget a gólszerzésre. Arra számítottunk, hogy ez a meccs hatalmas taktikai csata lesz. Gutit azért cseréltem be, hogy vele is erősödjön a támadószekció, de így sem sikerült gót lőni. A vereség ellenére is versenyben maradtunk. A visszavágón számítani lehet, hogy a Liverpool még zártabban fog védekezni, de igyekszünk meglepni őket."

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere szerint nagyon fontos volt a győzelem, de csak egy meccsen vannak túl. „Ma este keményen megdolgoztunk a sikerért. A Real több emberrel támadott, mi pedig az így üres helyeket próbáltuk bejátszani. Fernando Torres kisebb sérülést szenvedett a bokáján, ezért cseréltük le. Az utolsó pillanatig kivártunk Gerrard beállításával, Benajun pedig megint bizonyította, milyen ügyes játékos. Még nagyon nehéz 90 perc vár ránk, a BL-ben minden megtörténhet.”

Ranierit még mindig szeretik a Stamford Bridge-en

Didier Drogba korai gólja győzelmet hozott a Chelsea-nek, Guus Hiddink ennek ellénre nem volt elégedett a Juventus elleni meccs után. Claudio Ranieri visszatérése a Stamford Bridge nem sikerült a legjobban, az olaszok mestere elmondta, jobban örült volna annak, ha rosszul játszanak, de legalább gólt lőnek.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, de a játékkal már korántsem – mondta Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere. - Nagyon jól kezdtünk, de a korai gólunk után visszavettünk a tempóból. Ha folytatjuk az elején mutatott ritmust, több góllal is nyerhettünk volna. Minimális előnnyel utazunk Torinóba, nehéz lesz a visszavágó.”

Claudio Ranieri, a Juventus edzője szerint fontos lett volna idegenben gólt lőni. „Jól játszottunk, de lehet, hogy jobb lett volna rossz játékkal, de gólt lőni. A Chelsea megakadályozta, hogy gyors tempóban játsszuk a játékunkat. Boldog voltam, ahogy a Stamford Bridge közönsége fogadott, szeretném megköszönni a tapsukat.”

Nagy mázlija volt a Panathinaikosznak

A Panathinakosz már azzal meglepetést okozott, hogy a legjobb 16-ba jutott, a jó sorozata Spanyolországban sem szakadt meg, nem kis meglepetésre döntetlent értek el a Villarreal otthonában. A hazaiak mestere, Manuel Pellegrini nagyon csalódott, volt, a másik oldalon Henk ten Cate elismerte, hogy szerencséje is volt csapatának.

„Nagyon szomorú vagyok – kezdte Manuel Pellegrini –, jól játszottunk és ahelyett, hogy két góllal nyertünk volna, iksz lett a vége. Nem dőlt el semmi, győzni megyünk Görögországba és hiszem, hogy meg is tudjuk csinálni. Ebben a szezonban különben is jobban megy idegenben. Ellenfelünk gyakorlatilag 6 védővel játszott, voltak lehetőségeink így is.”

„Nagyszerű eredményt értünk el, ami még fontosabb, idegenben gólt tudtunk lőni – nyilatkozta Henk ten Cate. - Szerencsések voltunk, nem tagadom, nem mindig a jobb csapat győz. Karagunisz nagy játékos, hatalmas gólt lőtt. Érvényesítenünk kell majd a hazai pálya előnyét.”

Kiütés az első meccsen

A BL leggólgazdagabb meccsét Lisszabonban játszották. A Sporting továbbra is nyeretlen maradt német csapatok ellen, ráadásul a Bayern valósággal kiütötte a Sportingot. A második félidő elején és a legvégén is kétszer hat perc alatt rúgtak négy gólt a bajorok.

Paulo Bento, a Sporting edzője szerint nem egyértelműen a védelem csődjének tudja be a vereséget. „Nem értem, mi történt a második félidőben, egyszerűen összezuhantunk. Egyenlíthettünk volna, erre kaptunk hat perc alatt két gyors gólt. Ami szombaton a Benfica ellen tökéletes volt, az most csődöt mondott. Elemezzük a hibáinkat, és megteszünk mindent a visszavágón. A legjobb csapatoknak is lehetnek rossz napjaik. Az élet nem áll meg.”

Jürgen Klinsmann, a Bayern edzője elmondta, hogy alaposan felkészültek erre a meccsre. „Tudtuk, hogy ki kell bírnunk a kezdeti nyomást, aztán 20 perc elteltével mi szereztünk gólt. Ez a nagyarányú győzelem megnyitotta az utat a negyeddöntőbe. Ugyanezt az utat kell folytatnunk a Bundesligában is.”