Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ronaldo gólt lőtt és kerítést döntött

2009.03.09. 13:39 Módosítva: 2009-03-09 18:15:15
Második meccsén, a Palmeiras elleni városi rangadón a kapuba talált a Corinthians futballistája, előtte múlt januárban lőtt gólt. Megúszta a tömegtragédiát is.

Második meccsén betalált az egy évet sérülés miatt kihagyó Ronaldo a Corinthiansban: vasárnap a brazil állami (Paulista) bajnokságban a Palmeiras ellen egyenlítette 1-1-re az állást a 92. percben.

Fél órát sem töltött a pályán, de a végén ő fejelte be az egy pontot jelentő találatot a nagy városi – Sao Paulo-i - rivális ellen. Örömében átmászott a reklámtáblákon, fel a nézőteret elválasztó kerítésre, aminek másik oldalára a drukkerek kapszkodtak fel. Súlyukat nem bírta a rács, ezért bedőlt, de szerencsére sem néző, sem játékos nem sérült meg.

”Hihetetlen érzés, felejthetetlen pillanat ez nekem. Bocsánat, hogy kicsit elengedtem magam, tudom, nagy baj is történhetett volna” – mondta Ronaldo meghatódva.

A 32 éves aranylabdás legutóbb 2008. január 13-án lőtt gólt még a Milanban, majdnem 14 hónap után sikerült neki újra. Első meccsét a Corinthiansban múlt hét közepén játszotta, összesen még egy óra sem kellett neki a gólszerzéshez.

Súlyfeleslege még mindig jelentős, de úgy tűnik, ez nem fogja megakadályozni, hogy hazája bajnokságában a legjobb csatárok között legyen.