Valér
4 °C
8 °C

Elhajította érmét a sértődött játékos

2009.03.24. 11:21
A Sporting játékosa eldobta a ligakupában nyert ezüstérmét, mert a játékvezető kiállította, és még tizenegyest is adott az ellenfélnek. A Benfica győzött a döntőben.

A portugál labdarúgó ligakupa döntőjében a Benfica büntetőkkel nyert a Sporting ellen. A találkozón a Sporting szerzett vezetést a második félidő elején, amelyet a piros-fehérek negyedórával a vége előtt tizenegyesből egyenlítettek ki.

A díjátadáson botrány kerekedett, mert Pedro Silva, a Sporting játékosa előbb nem engedte meg, hogy a nyakába akasszák az ezüstérmet, aztán amikor átadták neki, lendületből messzire hajította.

Az ok az volt, hogy a Benfica egyenlítő gólja előtt őt látta szabálytalannak a játékvezető és a partjelző, ebből az esetből lett a tizenegyes, és még ki is állították. A videó alapján nyilvánvaló, hogy teljesen szabályosan, mellel vitte el a labdát a támadó elől.

A játékos a találkozó után a gyermeke életéreesküdözött, hogy nem szabálytalankodott. Silvának annyi öröme maradt, hogy a bajnokságban jelenleg egy ponttal a Benfica előtt állnak, igaz, csak a második helyen.

A pekingi olimpia legnagyobb felháborodást keltő esete volt, amikor a 84 kg-os kötöttfogású birkózás harmadik helyezettje, az örmény-svéd Ara Abrahamian az eredményhírdetés után a szőnyegre dobta érmét, mert véleménye szerint jogtalanul kapott ki az elődöntőben. Később kétéves eltiltást kapott a nemzetközi szövetségtől.