Auguszta
-7 °C
0 °C

Kaká 18 milliárdért Madridba költözhet

2009.04.07. 14:21
A Marca úgy tudja, a Milan és a Real Madrid már megegyezett, Florentino Pérez nem szakít a hagyományokkal, második elnöklését is sztárok igazolásával kezdené. A Milan egyelőre tagad, de a bércsökkentésről szóló hírek, valamint a csapat kilátástalan játéka egyre valószínűbbé teszi, hogy elengedik legjobb játékosukat.

A Real Madriddal kapcsolatban mindig jól értesült Marca már címlapon hozza (montázs segítségével), hogy Kaká nyáron a spanyol bajnoki címvédőhöz igazol. A spanyol lap tudni véli, hogy a Real Madrid következő elnöke, Florentino Perez már március 18-án megegyezett a Milan alelnökélve, Adriano Gallianival a brazil aranylabdás átigazolásáról.

A játékosért 60 millió eurót fizetnek négy év alatt, már csak Kakával kell megegyezniük, de a Real jövendőbeli elnöke (a héten indul az elnökválasztási kampány, Péreznek igazi ellenfele sincs) szerint ez már csak formaság. Ez azért is érdekes, mert a brazil a világ egyik legjobban kereső játékosa.

Minden bizonnyal ennek is szerepe van abban, hogy a Milan elengedi a támadót. A csapatnál két hónappal ezelőtt bejelentették, hogy mintegy 20 százalékkal csökkentik a játékosok fizetését. A csapat nem szerepel jól, a harmadik helyen áll a Serie A-ban, a bajnoki címre már semmi esélye nincs, és még a dobogó sem biztos. Kaká pedig hol sérült, hol a játékát keresgéli mostanában.

A spanyolok magabiztos nyilatkozatai mellett szinte észrevétlen maradt Galliani nyilatkozata: „Nyugodjon meg mindenki, Kaká nem eladó, és ebbe előbb-utóbb Florentino is belenyugszik. A köztünk folyó megbeszélés a G14-ügyeiről szólt, szóba sem került Kaká átigazolása” – állította a Milan alelnöke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!