Illés
17 °C
29 °C

A milliárdos Manchester City utolsó esélye

2009.04.09. 13:54
Csütörtökön a negyeddöntő első mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó UEFA-kupa, két ukrán-francia párharc is lesz. A Werder a Milan után megint egy olasz csapattal, az Udinesevel meccsel majd. A dúsgazdag Manchester City egyetlen esélye a jövő évi európai kupaszereplésre az UEFA-kupa cím, ehhez most a Hamburgot kell kiverni.

A Sahtar Donyeck már lemondhat az ukrán bajnoki címvédésről. A hétvégén Zaporizsjában kaptak ki, a Dinamo Kijev 15 ponttal elhúzott. „Ez van, amikor a játékosok visszatérnek a válogatottól. Többen megsérültek, hiába van sok, tapasztalt játékosunk, képtelenek vagyunk visszazökkeni a nemzetközi meccsek után a bajnoki ritmusba.” – mondta Mircea Lucescu, a Sahtar edzője.

Lucescu szerint a létező legnehezebb ellenfelet kapták. Tény, a Marseille kilenc tétmeccs óta veretlen, az utóbbi öt találkozóját megnyerte. "Remélem, mindkét francia csapat továbbjut majd, amennyiben ez összejönne, fantasztikus csatát vívhatnánk egymással. Az az összecsapás nyilván különbözne egy francia bajnokitól" - nyilatkozta Eric Gerets, a marseille-iek vezetőedzője. A Marseille korábban kétszer játszott ukrán csapattal idegenben, két döntetlen a mérlege.

marseilles

Nem vár egyszerű feladat a Paris SG-re sem. Paul Le Guen, a párizsiak edzője ki is jelentette, nem ők a párharc favoritjai. „Az is igaz, hogy a Wolfsburg ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis kivertük a németeket.”. Jurij Szjomin, a Dinamo kijev edzője elsősorban annak örül, hogy sikerült leszakítani a bajnoki riválisukat, de megjegyezte: „Remélem, még májusban is nagy meccseket fogunk játszani. A PSG kiegyensúlyozott, jó csapat, fantasztikus stadionja van, az atmoszféra egyenesen fantasztikus.”

macity

Hiába dúsgazdag a Manchester City, a milliókért összevásárolt csapat nem csak a jó játékkal, de az eredményekkel is adós. Egyetlen esélye, hogy jövőre is nemzetközi kupában indulhasson, a UEFA-kupa győzelem, ehhez először a Hamburgot kellene kiverni. A Manchester 12 meccs óta képtelen idegenben nyerni, legutóbb pont egy németet, a Schalkét verték vendégként. A szezon előtt a két csapat barátságos meccset játszott, amit a Hamburg nyert. Martin Jol, a Hamburg edzője korábban Angliában, a Tottenham csapatánál dolgozott. Jol négyszer játszott eddig Hughes csapatai ellen, két győzelem és két döntetlen a mérlege.

A Werder megint egy olasz csapattal játszik, a Milan kiverése után az Udinese jön. A Bremennek nem úgy megy idén, ahogy arra a szezon elején számítottak. Csak tizedikek a bajnokságban, az európai kupaindulást érő 5. helytől már 10 ponttal le vannak maradva. Négy év után találkozik újra a két csapat, akkor a BL-csoportkörben 4-3-ra nyertek otthon a németek, Udinében 1-1 lett a végeredmény.

udinese

A Werder még soha nem kapott ki otthon olasz csapattól és Tomas Schaaf együttese most is a párharc esélyese. „Az első pillanattól kezdve nyomás alatt kell tartani őket, figyelni kell a kontrákra, mert nagyon gyors csatáraik vannak. Igyekszünk minél messzebb tartani az olaszokat a kapunktól.” A Werder az utóbbi hat tétmeccsén nem kapott ki otthon, az utóbbi hármat meg is nyerte. Frank Baumann visszatér, ugyanakkor Daniel Jensen sérülés miatt nem lehet ott. Az Udinese három elbukott tétmeccs után látogat a Weserstadionba. Az olaszok keretéből sérülés miatt hiányzik a kapus Handanovics, a védő Lukovics, valamint a csatár Antonio Floro Flores. Maurizio Domizzi viszont visszatér, lejárt az egy meccsre szóló eltiltása.

UEFA-kupa, negyeddöntő, első mérkőzések

Sahtar Donyeck (ukrán)-Marseille (francia), Donyeck, 18:30.

Paris SG (francia)-Dinamo Kijev (ukrán), Párizs, 20:45.

Hamburg (német)-Manchester City (angol), Hamburg, 20:45

Werder Bremen (német)-Udinese (olasz), Bréma, 20:45.

A visszavágókat április 16-án rendezik.