Frigyes
18 °C
24 °C

Cannavarót gyűlölik Torinóban

2009.04.21. 10:57
A Juventus a hírek szerint nyáron ingyen megszerzi az aranylabdás Fabio Cannavaro játékjogát. A 33 éves középső védő leszerepelt a Real Madridnál, de a torinóiak még látnak benne fantáziát. A szurkolók viszont nem szeretnék, ha visszatérne a 2006-ban a másodosztályba visszasorolt klubtól azonnal lelépő játékos.

Tárgyal a Juventus vezetőivel Fabio Cannavaro, a Real Madrid világbajnok olasz labdarúgója. A 35 éves középhátvéd ügynöke hétfőn úgy nyilatkozott, több helyről is érdeklődnek a futballista iránt, ám egyértelműen a torinói klub ajánlata a legkomolyabb, a legkedvezőbb.

000 DV487923

"Minden jel arra mutat, hogy ezen a héten megegyezhetünk" – mondta Gaetano Fedele, aki nem titkolta, hogy ügyfele kevesebbet keresne az olasz rekordbajnoknál, mint amennyit a Realnál kap. Cannavaro leigazolását állítólag a klub korábbi edzője, jelenlegi olasz szövetségi kapitány, Marcello Lippi ajánlotta a Juventusnak.

A kapitány továbbra is Cannavaróval képzeli el a csapat védelmének közepét, aki így együtt játszhatna a másik kirobbanthatatlan középhátvéddel, Giorgio Chiellinivel. Más kérdés, hogy mit szólnak ehhez a Juventusnál, mert eligazolásakor még egy klasszis hagyta el a torinói csapatot, de vissza már egy megtépázott önbizalmú, korosodó hátvéd érkezik, akinek a szurkolók egy része nem fog megbocsátani.

Az olasz hátvédek általában saját bajnokságuk közegében tudnak jól teljesíteni, Marco Materazzitól Massimo Oddón át Andrea Dossenáig számtalan olasz védő mutatta be, mennyire nincsenek hozzászokva, hogy csak úgy rájuk vezessék a labdát. A leglátványosabb bukás egyértelműen Cannavaróé, a vb-győztes, aranylabdás játékosnak nem volt öt jó meccse, mióta a Real Madridhoz került.

Most hazatérhet (volt róla szó, hogy szó szerint hazatér, és a Napoliban folytatja), más kérdés, hogy a szurkolók egy része megállás nélkül fütyülni fogja. Amikor vannak a csapat keretében még most is (Nedved, Buffon, Trezegeuet), akik a Juventus 2006-os kizárásakor sem hagyták el a csapatot, sokan nem fogadják örömmel, hogy a klub újra szerződtetné az egyik árulót, pedig a Chiellini melletti középhátvédposzton vannak gondjai a csapatnak bőven.

Helyi lapértesülések szerint a Juventus olyan ajánlattal jelentkezett be korábbi játékosáért, mely pályafutása után is munkát biztosít neki az egyesületnél. Az ügyben megszólalt Gianluigi Buffon is, aki igyekezett megnyugtatni a szurkolókat: „Szükségünk van egy olyan játékosra, mint ő, bár a kora miatt hosszútávú terveket nem lehet rá építeni, de hasznos lenne, ha újra nálunk játszana.”