Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Edzőjét elrabolva ünnepelt a Porto

2009.05.12. 11:22
A Porto játékosai újabb bajnoki címüket előbb a pályán, majd az öltözőben, végül a sajtótájékoztatón is megünnepelték. Az sem zavarta őket, hogy azt a tévé élőben adta, rajtuk pedig alig volt ruha.

A Porto labdarúgócsapata sorrendben negyedszer, története során 24.-szer lett portugál bajnok. A gárda két fordulóval a zárás előtt hat ponttal vezet a második Sporting Lisboa előtt, amellyel szemben jobb a mérlege (egy győzelem, egy döntetlen), így a rivális már nem veheti el tőle a végső győzelmet.

A Porto a legutóbbi fordulóban Bruno Alves fejesgóljával 1-0-ra legyőzte a Nacional Madeirát. A meccs lefújása után a szurkolók már a stadionban elkezdték az ünneplést, amit egy darabig velük folytattak a játékosok, majd az öltözőbe vonultak.

Ott sem nyugodtak le, ezért megkeresték edzőjüket, és vele ünnepeltek tovább. A gond csupán az volt, hogy Jesualdo Ferreira - aki még nem tudja, hogy jövőre is ő vezetheti-e a csapatot - éppen a meccs utáni sajtótájékoztatón értékelte csapata teljesítményét.

A játékosok ezzel mit sem törődve bevonultak a helyiségbe, akadt, aki egy szál gatyában, de volt, aki csak papucsban, mindössze törülközővel a derekán nyomult. A játékosok vad kiabálásba és éneklésbe kezdtek, a legbátrabbak pezsgővel is locsolták edzőjüket, akit aztán nemes egyszerűséggel magukkal rángattak ünnepelni.