Gizella
9 °C
14 °C

A kirúgott Ranieri máris perli a Juventust

2009.05.20. 12:01
A hétfőn felmentett Claudio Ranieri perre viszi a szerződés szerint neki járó másfél millió euró kérdését, a Juventus viszont azzal védekezhet, hogy mivel még egy évig folyósítja az edző fizetését, ezt az összeget nem kell állnia.

Nem lesz olyan egyszerű Claudio Ranieri kirúgása a Juventustól, mint amilyen simának elsőre tűnt. A posztot átvevő Ciro Ferrara még meg sem tartotta első edzését, Ranieri máris bejelentette, perbe fogja munkaadóját, ha nem fizeti ki neki azt a másfél millió eurós kompenzációt, ami szerződése értelmében megilleti.

A kontraktus bonyolult, és a kialakult helyzetben mindkét felet meg lehet érteni. A hivatalosan 2010-ig érvényes szerződés kimondja, hogy 2009-ben az eredmények fényében újratárgyalandó, és van egy olyan pontja is, miszerint ha az edzőt 2010 előtt kirúgják, másfél millió eurós kártérítésre tarthat igényt.

A Juventus szezon előtt megfogalmazott minimális terve a 3. hely volt, és itt is állt a csapat, mikor kirúgták az edzőt, de a 8 meccse nyeretlen torinóiakra egy pontra feljött a Fiorentina, így veszélybe került az automatikus BL-szereplés. Ekkor döntöttek úgy, a hátralévő két meccset nem bízzák a csapattal semennyire nem boldoguló Ranierire, a vezetőség inkább bevállalta, hogy még egy évig folyósítja az edző fizetését.

Azt viszont megtagadták, hogy a kirúgásért a szerződés értelmében járó másfél millió eurót is kifizessék a szakembernek. „Jean-Claude Blanc visszavonta adott szavát. Egy igazi férfi nem tesz ilyet, ráadásul a Juventusra sem jellemző, hogy ügyeskedni próbálna” – támadt a Juve elnökére Ranieri a La Republicának nyilatkozva.

„Blanc megígérte, hogy ha a Juventusnál elégedetlenek lesznek a munkámmal, automatikusan életbe lép a szerződés kitétele. Azt gondoltam, vannak dolgok, amik egy ilyen klubnál nem fordulhatnak elő” – mondta Ranieri.

A bíróságra vitt vitában a Juventus azzal védekezhet, hogy nem rúgta ki Ranierit, hiszen változatlanul a klub alkalmazottja, szerződése lejártáig kapja a fizetését.