Szabina
2 °C
15 °C

Egy hét alatt három csodás ollózás

2009.07.23. 07:54 Módosítva: 2009.07.23. 07:55
Amerikában válogatott meccsen, Ázsiában sima bajnokin, Európában nemzetközi kupatalálkozón született olyan gól, amely indulhat az év végi szépségversenyen. Melyik volt a leglátványosabb?

A jelenleg is zajló Arany Kupán Costa Rica a negyeddöntőben 5-1-re verte Guadeloupe-ot. A texasi Arlingtonban rendezett találkozón már a 3. percben vezetést szerzett Costa Rica Borges ollózása nyomán. A középpályás a tizenhatos csücskéről beívelt labdát lőtte egyből a jobb alsó sarokba. Mellesleg a Costa Ricaiak harmadik és ötödik gólja is szép volt, de Borges találatát nem tudták megverni.

Az elmúlt hét végén a Kawasaki Frontale–Vissel Kobe japán bajnokin hiába vezetett kétszer is a hazai együttes, a vendégek mindkétszer egyenlíteni tudtak. Főleg a második gól érdemel említést, az ellenfél tizenhatosa előtti passzolgatás után Mijamoto egy balról belőtt labdát mellel felpörgetett magának, majd a kapunak háttal állva, 14 méterről lőtt a jobb felső sarokba. A Kobe a pontszerzés ellenére is csak 15. a bajnokságban, a Frontale a negyedik helyen áll 18 forduló után.

Melyik volt a legszebb gól?

Kedden a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a szerb Partizan a játéknap legnagyobb arányú győzelmét aratta, 8-0-ra verte a walesi Rhylt, összesítésben 12-0-val jutott tovább. A hazaiak brazil támadója, Cleo Cordova három gólt is szerzett, a legszebb az első – csapata második – találata volt. Egy jobbról laposan belőtt labdát a védők között felpörgetett, majd félfordulattal a bal felsőbe lőtt. A szerb együttes a következő körben a ciprusi Appoel Nicosiával találkozik.