Mourinho: 12-14 óriási helyzetünk volt

2009.08.09. 21:18
A pekingi Szuperkupa-döntőn vesztes Intert sokkal jobbnak látta Jose Mourinho, mint a győztes Laziót, a portugál szerint 3-1-re kellett volna nyernie csapatának. A Lazio elnöke szerint itt lenne az ideje, hogy Mourinho megtanuljon veszíteni.

Jose Mourinho úgy érzi, a Lazio kizárólag a szerencséjének köszönheti Olasz Szuperkupa-győzelmét. A rómaiak elsősorban a védekezése koncentrálva, de jól kontrázva 2-1-re verték a bajnok Intert a pekingi Mádárfészekben lejátszott meccsen.

„Mindenki láthatta, hogy legalább 3-1-re meg kellett volna nyernünk a meccset – mondta a lefújás után Mourinho. – Mielőtt a Lazio megszerezte a vezetést, 12-14 óriási helyzetünk volt, amelyekből gólt kellett volna szereznünk. A rómaiak csak a végén voltak hajlandóak játszani, a közönségnek sem tetszett, amit csináltak.”

Mourinho, akinek a csapatai általában nem helyezik előtérbe a közönség szórakoztatását, azzal is jelezte elégedetlenségét, hogy ezüstérmét egy kínai szurkolónak adta, miközben elhagyta a pályát.

A Lazio oldaláról Claudio Lotito elnök reagált a portugál nyilatkozataira. „Hallottam olyan véleményt a mérkőzésről, aminek a valósághoz semmi köze nem volt. Úgy látszik, valakinek még meg kell tanulnia sportszerűen fogadni a vereséget” – mondta Lotito, majd hozzátette, szép szezont remél új edzőjétől, Davide Ballardinitől, aki jól kezdte működését a Laziónál.  • Hírek
  • Személyi kölcsön