Tekla
5 °C
19 °C

Dzsudzsák Balázs a világ legjobb játékosa

2009.08.18. 14:50 Módosítva: 2009.08.18. 14:52
A hét legjobbjának választották a PSV-ben két gólt szerző és csodagólpasszt adó Dzsudzsák Balázst a Goal.comon. A szavazáson a világ összes bajnokságát figyelembe vették, Didier Drogbát is előzte a magyar szélső.

A szavazáson a világ minden tájáról részt vettek szerkesztőségek, amelyek tagjai a goal.com által kiválasztott öt játékos valamelyikére voksolhattak az elmúlt hét teljesítményei alapján. A goal.comosok a világ összes jelentős bajnokságát figyelik, ezekből szemelték ki a jelöklteket.

A végső választás a PSV-ben játszó Dzsudzsák Balázsra esett, aki vasárnap az Ajax elleni holland csúcsrangadón két góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 4-3-as győzelméhez a bajnokság harmadik fordulójában.

A 37. percben szabadrúgásból lőtt 30 méterről a bal felső sarokba, ezzel egyenlített 1-1-re a PSV. A második félidő elején előbb Baknak adott gólpasszt a magyar szélső, majd négy perccel később ismét szabadrúgásból talált be, beadás helyett a kapura ívelt.

Dzsudzsák az idei szezonban már három gólnál jár, összességében 17 találatot szerzett eddig a PSV színeiben. "Dzsudzsák csak a saját játékával foglalkozott, cseleiben és távoli lövéseiben mindig benne volt a gólveszély" – mondta a goal.com egyik szerkesztője a magyar szélsőről.

Dzsudzsák szavazáson legyőzte a Chelsea sztárját, Didier Drogbát is, aki a Hull City elleni bajnokin szinte az alapvonalról lőtt győztes gólt a 91. percben. Kevesebb voksot kapott nála az arsenalos Denílson, aki az Everton 6-1-es legyőzésekor villogott, illetve az elmúlt két meccsén három gólt szerző Charlie Davies (Sochaux) és a mesterhármasoskongói Dioko Kaluyituka is.