Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

A Liverpool és a Lyon csoportjában a Debrecen

2009.08.27. 17:45
A sokszoros angol BL- és BEK-győztes Liverpoollal, a sokszoros francia bajnok Lyonnal és az olasz Fiorentinával került egy csoportba a Debreceni VSC. A Loki óriási teljesítménnyel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ami ezután következik, az már csak jutalomjáték. A 3. hely megszerzése is hatalmas bravúr lenne, nemhogy a továbbjutás. Hamarosan elemzünk, alant a sorsolás online közvetítése.
K EPA20090827096

A Bajnokok Ligája főtáblájáig 32 csapat jutott, a legtöbben, négyen, az angolok, a spanyolok és az olaszok vannak. A Debrecen a legkisebb kiscsapat a mezőnyben. A magyar bajnok már a bejutással kétmilliárd forintot kasszírozott, a továbbiakban minden egyes pont és gól újabb pénzeket jelent, ezért lenne jó, ha megfogható ellenfeleket is kapna, nemcsak világválogatottaknak tekinthető sztárklubokat. A csapatokat négy kalapból sorsolják egymás mellé, nyolc csoportot hoznak létre.

A 3 kalap, amiből a DVSC egy-egy ellenfelet kap

1.: Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Milan, Bayern München, Sevilla.

2.: Real Madrid, Inter, Lyon, CSZKA Moszkva, Porto, Alkmaar, Juventus, Rangers.

3.: Fiorentina, Atletico Madrid, Stuttgart, Olympiakosz, Dinamo Kijev, Olympique Marseille, Bordeaux, Besiktas.

Elsőként az első nyolcas tagjait helyezik el a megfelelő csoportokban, utána a 2., majd a 3., végül az 4. kalap csapatait sorsolják a már kisorsoltak mellé. Amint valameiylküket kihúzzák, alant máris megjelennek a megfelelő betűjel mellett.

David-Taylor UEFA-főtitkár
David-Taylor UEFA-főtitkár

A ceremónia elkezdődött, elsőként az év kapusát választja meg az UEFA. Három jelölt közül Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa kapta az elismerést. Az első körön túl vagyunk, a legerősebbeket elhelyezték csoportjaikban. Elkezdődött a 2. kalaposok kisorsolása. A Real Madrid a Milan mellé került, az Inter a Barcelonához. Két roppant erős csoport már biztosan lesz, a C és az F.

Következhet a 3. kalap. A Stuttgart a G csoportban, ez nem lett túl acélos. Az F a Dinamo Kijevvel tovább keményedett. A C is a Marseille-jel. Ezt a két csoportot lenne jó elkerülni, a G-ben és a H-ban talán nem túl merész álom a bravúros szereplés a Debrecen számára.

Jön a lényeg, a 4. kalaposok kisorsolása. A Standard elvitte a H-csoportot, az Unirea a G-t. Biztos, hogy sztárcsapatokat is láthatunk Budapesten. Méghozzá hármat is: a Debrecen az E csoportban.

A csoport: Bayern München, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa

B csoport: Manchester United, CSZKA Moszkva, Besiktas, Wolfsburg

C csoport: Milan, Real Madrid, Marseille, Zürich

D csoport: Chelsea, Porto, Atletico Madrid, APOEL

E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen

F csoport: Barcelona, Inter, Dinamo Kijev, Rubin Kazany

G csoport: Sevilla, Glasgow Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni

H csoport: Arsenal, Alkmaar, Olimpiakosz, Standard LIege