Móric
9 °C
15 °C

Kerékpárost gázolt halálra a DVSC BL-hőse

2009.08.29. 12:40
Bodnár László péntek este Nyírbátor határában hátulról ütött el egy láthatósági mellényt viselő kerékpárost, aki a helyszínen meghalt. A futballistát könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Debrecen labdarúgója szüleihez tartott késő este Mátészalkára, amikor a baleset történt.

"Pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost - áll a rendőrségi közleményben. - A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári illetőségű férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben szakértők bevonásával büntetőeljárás indult. Az autót vezető 30 éves férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség eddigi vizsgálatának adatai szerint a gépkocsivezető hibája okozhatta a balesetet".

A közlemény szerint a válogatott védő feltehetően nem a látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett. A Klubrádió úgy tudja, Bodnár túl gyorsan hajtott, egyes információk szerint a kerékpáros ittas volt.

A szon.hu értesülései szerint a baleset a 471-es főúton történt, Bodnár Nyírbátorból haladt Mátészalka felé. Az 55-ös kilométerszelvénynél a menetirány szerinti jobb oldalon hátulról nagy erővel elgázolt egy kerékpárt, a rajta ülő férfit felkapta a motorháztetőre, vitte tovább, majd a jobb oldali árokba ejtette.

Az áldozat megkeresésébe a műszaki mentéshez riasztott nyírbátori tűzoltókat is bevonták. Az ütközés erejétől a Mercedes tetejének pereme deformálódott, a szélvédő beszakadt. A mentők nem segíthettek a kerékpároson, erősen valószínű, hogy azonnal meghalt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei RFK szóvivőjének tájékoztatása szerint Bodnárt a helyszínen megszondáztatták, nem volt ittas, de mivel a gázolásnak halálos áldozata van, a futballistától később vért is vettek.

Szilágyi Sándor, a DVSC-TEVA ügyvezetője a rendőrségi vizsgálatra hivatkozva további tájékoztatást nem tud adni.

Dr. Bartha Csaba a klub sportigazgatója a pepsifoci.hu-nak elmondta, amíg a klub nem kapja kézhez a rendőrségi jelentést, addig nem tudják, de nem is akarják kommentálni a történteket.

A DVSC hatodik a bajnokságban, bizonyos, hogy sérülése miatt Bodnár a Nyíregyháza elleni szombati presztizsmeccsen sem játszhat. Kiválása komoly veszteség lenne a BL-főtáblára bejutott Debrecennek. A bajnokhoz a közelmúltban - kimondottan a nemzetközi kupameccsek miatt - Ausztriából hazaigazolt jobb oldali védő csapata egyik legjobbja volt a selejtezőkön, a Levszki elleni első meccsen, Szófiában az idény eddigi talán legnagyobb gólját lőtte.

Koeman számít Bodnárra

A holland edző szombaton hivatalosan is közölte a svédek (szeptember 5.) és a portugálok (szeptember 9.) elleni vb-selejtezőre készülő szűkített keret névsorát. A szövetségi kapitány nem számíthat egyik alapemberére, a súlyos sérülést szenvedett Vanczák Vilmosra, ott van viszont a Telkibe, az MLSZ edzőközpontjába hívott futballisták között Bodnár László, akinek balesetével kapcsolatban Erwin Koeman nyilatkozik majd, írja az mlsz.hu.
Az MLSZ a válogatott védőjátékossal történtekről megdöbbenéssel értesült, végleges álláspontját a rendőrségi és szakértői vizsgálatok befejezése után alakítja ki.