Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Rafa Benitez már félti az állását

2009.10.22. 13:18
Zsinórban négy vereségnél tart a Liverpool, a hétvégén a Manchester Unitedet fogadják, Rafael Benitez jogosan tart tőle, hogy 56 év után ötször egymás után veszít a csapat. Az edzőt a szurkolók már kifütyülték legutóbb, de a kirúgása 13 millió fontba kerülne a tulajdonosoknak, akik nemrég hosszabbították meg a spanyol szerződését.

A sok elveszített mérkőzés után Rafael Benitez bevallotta, félti a munkáját. A Liverpool a Bajnokok Ligájában hazai pályán kapott ki a Lyontól, csak a 3. helyen áll a csoportjában, ha Franciaországban is kikap, nagyon nehéz helyzetbe kerül.

„Tudom, hogy a futballban csak az eredmények számítanak "– mondta Benitez, majd hozzátette, az egész klub nehéz időszakon megy keresztül, hiszen folynak az eladásról szóló tárgyalások. A spanyolt pont ez mentheti meg, ugyanis a társtulajdonos George Gillett biztosan nem tudja kifizetni a Beniteznek járó 13 millió fontos lelépési díjat.

„Szeretek Liverpoolban élni, a családom is jól érzi magát, nem is gondolunk a költözésre. Nem szeretnék a szóbeszédekkel foglalkozni, egyelőre csak az a fontos, hogy a napi munkára koncentráljunk.” Beniteznek a hétvégén a Manchester Unitedet fogadva kellene megtörnie rossz sorozatát. Öt vereséget zsinórban 56 éve szenvedett utoljára a Liverpool.

Gillett nemrég hosszabbította meg a spanyol szerződését, és kijelentette: „Rafa a legjobb szakember a piacon”. A Liverpool a hétvégén már számíthat a nyáron 20 millió fontért vásárolt olasz középpályásra, Alberto Aquilanira.

Ian Rush, a csapat korábbi legendás játékosa is védelmébe vette a kifütyült Benitezt. „Az edző felelőssége odáig terjed, hogy kiválasztja a keretből a kezdőjátékosokat, ha ők nem teszik jól a dolgukat, abból vereség lesz” – mondta Rush, majd hozzátette, pozitív hozzáállást vár mind a játékosoktól, mind a közönségtől a hétvégi rangadón.