Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A diósgyőri futballistáknak halálfélelmük volt

2009.11.01. 17:25
A szombaton félbeszakadt Ferencváros-DVTK mérkőzés után a diósgyőriek edzője, Aczél Zoltán a pepsifoci.hu-nak úgy nyilatkozott: semmiképp nem akarják újra játszani a mérkőzést, akárhogy is dönt az MLSZ. Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel.

"Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot. Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el" - mondta Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzője a pepsifoci.hu oldalnak.

A találkozót a Ferencváros szépítő találata után fújta le Sulyok Gergely játékvezető, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a Diósgyőr 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a vendégszektorba.

"Lehet, hogy átéltünk volna még nehéz pillanatokat, de nem hiszem, hogy gyökeresen más lett volna az eredmény, ha nem fújja le idő előtt a játékvezető - tette hozzá a vendégek trénere. - "Ez nagyon nem jó. A játékosaimnak halálfélelmük volt, amiben nem lehet futballozni."

A rohamrendőrök felsorakozása után valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, görögtüzek és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

"Jobb lett volna, ha végigmegy a 90 perc, de valószínű, hogy akkor sem tudtuk volna nyugodtan elhagyni a stadiont. A legnagyobb baj az, hogy olyan emberek csinálják a balhét, akiknek a labdarúgáshoz semmi közük nincs, és amíg ezt nem oldja meg a Ferencváros, soha nem lesz jó csapata" - zárta nyilatkozatát a DVTK edzője.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel, mivel a szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg az ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük.

Szerdán még játszhat otthon a Fradi?

Az MLSZ sajtófőnöke, Serényi Péter úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy a fegyelmi bizottság nem hoz kedden döntést. A Ferencváros tehát szerdán újra játszhat hazai pályán, ugyanis ekkor pótolják a Győr elleni, elhalasztott bajnokit. Az MLSZ fegyelmi szabályzatában nem találtuk meg a vonatkozó passzust, de feltehető, hogy a Fradi egy esetleges pályábezárással járó keddi határozat után is pályára léphetne szerdán. Éppen azért, mert a Győr elleni találkozó eredeti időpontjában még nem volt érvényben pályabetiltás.

A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy már akkor tud dönteni. A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!