Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A diósgyőri futballistáknak halálfélelmük volt

2009.11.01. 17:25
A szombaton félbeszakadt Ferencváros-DVTK mérkőzés után a diósgyőriek edzője, Aczél Zoltán a pepsifoci.hu-nak úgy nyilatkozott: semmiképp nem akarják újra játszani a mérkőzést, akárhogy is dönt az MLSZ. Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel.

"Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot. Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el" - mondta Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzője a pepsifoci.hu oldalnak.

A találkozót a Ferencváros szépítő találata után fújta le Sulyok Gergely játékvezető, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a Diósgyőr 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a vendégszektorba.

"Lehet, hogy átéltünk volna még nehéz pillanatokat, de nem hiszem, hogy gyökeresen más lett volna az eredmény, ha nem fújja le idő előtt a játékvezető - tette hozzá a vendégek trénere. - "Ez nagyon nem jó. A játékosaimnak halálfélelmük volt, amiben nem lehet futballozni."

A rohamrendőrök felsorakozása után valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, görögtüzek és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

"Jobb lett volna, ha végigmegy a 90 perc, de valószínű, hogy akkor sem tudtuk volna nyugodtan elhagyni a stadiont. A legnagyobb baj az, hogy olyan emberek csinálják a balhét, akiknek a labdarúgáshoz semmi közük nincs, és amíg ezt nem oldja meg a Ferencváros, soha nem lesz jó csapata" - zárta nyilatkozatát a DVTK edzője.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel, mivel a szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg az ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük.

Szerdán még játszhat otthon a Fradi?

Az MLSZ sajtófőnöke, Serényi Péter úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy a fegyelmi bizottság nem hoz kedden döntést. A Ferencváros tehát szerdán újra játszhat hazai pályán, ugyanis ekkor pótolják a Győr elleni, elhalasztott bajnokit. Az MLSZ fegyelmi szabályzatában nem találtuk meg a vonatkozó passzust, de feltehető, hogy a Fradi egy esetleges pályábezárással járó keddi határozat után is pályára léphetne szerdán. Éppen azért, mert a Győr elleni találkozó eredeti időpontjában még nem volt érvényben pályabetiltás.

A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy már akkor tud dönteni. A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.