Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem csaltam, de nagyon sokat hibáztam

2009.11.19. 15:38
Arany Tamás döntő hibát vétett a Pápa-Ferencvároson, lehet, hogy az elrontott meccs miatt többé nem vezethet első és másodosztályú mérkőzést.

Arany Tamást négyszer választották meg a futballisták az év játékvezetőjének, egyszer a sportújságíróknál is a legjobb lett. Idén már nem vezethet, mert a Pápa-Ferencváros bajnokin döntő hibát követett el: nem állította ki a vendégektől Rafa Wolfot, aki a tizenhatoson belül úgy rúgta meg a hazaiak játékosát, hogy bőre arasznyi hosszan felszakadt, le kellett cserélni.

„Nem csaltam, viszont azon a meccsen az idény leggyengébb teljesítményét nyújtottam, többször is nagyot hibáztam, volt köztük döntő hiba is. Az már az én pechem, hogy akit nem állítottam ki, az győztes gólt szerzett és a mezőny legjobbja lett”.

Arany az elmúlt 15 évben 185 élvonalbeli bajnokit vezetett, a pápai meccs előtt is úgy érezte, jó formában van. „A meccs után még a hazai játékosok sem szóltak egy rossz szót sem, annyit mondtam nekik, én így láttam az esetet. Aztán amikor a tévében visszanéztem, kielemeztem a meccset, már rájöttem, sokszor hibáztam, több esetben is lapot kellett volna adnom.”

Arany Tamás a 2007/2008-as szezon legjobb játékvezetőnek járó díjjal
Arany Tamás a 2007/2008-as szezon legjobb játékvezetőnek járó díjjal

Arany már az idény elején is volt raporton a játékvezetői testület vezetőinél, érzi, sokaknak nem tetszik, hogy játékospárti, kevés lappal próbálja lehozni meccseit. Nem kizárt, hogy az MLSZ-t és a játékvezetői testületet ért támadások miatt vele akarnak példát statuálni.

Ügyében a testület december elején dönt, Arany nem tudja mire számítson. Nem kizárt, hogy kikerül az élvonalbeli keretből, és nem vezethet többé első és másodosztályú meccset. „Itthonról is hívott több játékos, de még a Belgiumban játszó magyarok közül is többen érdeklődtek, mi történt. Lehet, ez is a baj, hogy igyekszem mindenkivel jóban lenni, és ez nem csak a játékoskra igaz. Erről az ügyről sem én kezdtem el nyilatkozgatni”.

Wágner László a játékvezető testület vezetője elmondta, elnöki hatáskörében döntött úgy, hogy Arany idén már nem vezet. „Én azt sehol nem mondtam, hogy soha többé nem vezethet, ez nem is az én hatásköröm, erről majd a testület dönt. Kollegát nyilvánosság előtt eddig sem értékeltem, de az elmúlt négy év alatt senkit nem tettem még ki a keretből egy elmaradt kiállítás vagy meg nem adott tizenegyes miatt”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?