Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Inter 10 emberrel verte a Milant

2010.01.24. 23:02
A Serie A 21. fordulójában a címvédő erős kezdéssel megszerezte a vezetést a Milan ellen. Wesley Sneijder kiállítása miatt az Inter 60 percet játszott emberhátrányban, mégis megduplázta előnyét a 65. percben. A hajrában 9 főre fogyatkoztak a hazaiak, de Ronaldinho még büntetőből sem tudott szépíteni.

Az olasz bajnokság csúcsrangadóját jobban kezdte az Inter, az első negyedórában akár el is dőlhetett volna a mérkőzés, de Wesley Sneijder lövése kapufát talált, majd újra a holland hagyott ki ordító ziccert. A hazaiak nyomását a 10. percig bírta a Milan, ekkor egy előreívelésnél Abate hibázott óriásit, Diego Milito kilépett, és a balösszekötő helyéről kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A gól után nem sokkal a bíróval korábban egy elmaradt sárga, majd egy rossz helyezkedés miatt perlekedő Sneijder Rocchi egy vitatható ítéletét gúnyos tapssal kommentálta, amiért a játékvezető azonnal kiállította. Jose Mourinho emberhátrányban sem cserélt, fent hagyta mindkét csatárát, de a Milan így sem talált fogást a magabiztosan romboló Interen.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Milan, Borriello kétszer is helyzetbe került, de Julio Cesar mindkétszer védeni tudott, majd a csereként beállt Clerence Seedorf öt méterről kapura küldött fejesére is leért. Az Internek viszont elég volt egyszer kiszabadulni a nyomás alól, Maicon harcolt ki szabadrúgást 23 méterről, amit Goran Pandev a kissé későn reagáló Dida kapujának bal oldalába tekert.

A Milan hiába birtokolta sokkal többet a labdát, Ronaldinho nem tudott lendületbe jönni, Beckham pedig szinte láthatatlan volt. A 90. percben aztán komoly esélyt kaptak a szépítésre, Lucio kezezése miatt büntetőhöz jutottak, a brazil hátvédet pedig kiállította a játékvezető, de Ronaldinho nem különösebben jól helyezett lövését Julio Cesar kiütötte. Az Inter megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, a Mourinho-csapat egy meccsel többet játszva 9 ponttal vezet a Milan előtt.