Jenő
-2 °C
6 °C

Nem kirabolni, kivégezni akarták

2010.01.28. 19:31
A biztonsági kamera felvételei szerint a fejbe lőtt paraguayi futballista célzott emberölési kísérlet áldozata lett.

Válságos a kómában fekvő Salvador Cabanas állapota, a hétfőn meglőtt futballista koponyájából nem tudják kioperálni a golyót, egy agyi duzzanat miatt állapota egyre romlik. A videófelvételek alapján a rendőrség úgy gondolja, a mexikóvárosi bárban nem véletlen rablótámadás áldozata lett a paraguayi játékos, a merényletet kitervelték.

A biztonsági kamera rögzítette, ahogy az egyik feltételezett támadó egy lánnyal beszélget, majd amikor Cabanas bemegy a mosdóba, követi. Néhány pillanattal később egy biztonsági őr megy utánuk, mire két férfi – egyikük a Cabanast követő – sietve távozik a helyiségből, és a bárból is.

A mexikóvárosi rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a két férfi kapcsolatba hozható-e a gyilkossági kísérlettel, de az államügyész úgy fogalmazott, hogy a kamerák felvétele bizonyító erejű lehet, a hatóságok szándékos emberölés miatt nyomoznak.

Cabanas a mexikói America futballistája, a klubbal 2007-ben és 2008-ban is gólkirály volt a Libertadores-kupában -, Dél-Amerika egyik legeredményesebb góllövője, az uruguayi El País szerint 2007-ben a kontinens legjobbja, hazája válogatottjával a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készült. A selejtezőkön hat gólt lőtt, ezzel Paraguay házi gólkirálya volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?