Huba
17 °C
33 °C

A Manchester szétkontrázta az Arsenalt

2010.01.31. 19:22
A Premier League 24. fordulójában a Manchester United simán, 3-1-re verte Londonban az Arsenalt. A vendégeknél nagyot játszott a portugál Nani és Wayne Rooney, aki 100. PL-gólját lőtte a csatár nélkül jobbára csak helyzetekig jutó Arsenalnak.

Az Arsenal a Manchester United ellen kezdte meg rangadói sorozatát (a következő körben a Chelsea-vel, két hét múlva a Liverpoollal találkozik) a Premier League 24. fordulójában.

A rangadón mindkét csapat tartalékos volt, a londoniak most sem tudtak klasszikus csatárt pályára küldeni, a Manchester pedig a Brown, Evans kettőssel a védelem közepén kezdett.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de az első félóra az Arsenalé volt. A Manchester nem tudta uralni a középpályát, a londoniak átszaladtak rajtuk, de két kihagyott helyzet után mégis a United szerzett vezetést: Nani ment el zseniális cselekkel a jobbszélen, labdája teljesen tisztán találta volna a hosszún berobbanó Parkot, de nem volt szükség a koreai játékosra, mert Almunia a saját kapujába ütötte a labdát. Ez volt az Arsenal 4. öngólja idei rangadóin.

Négy perccel később már kettővel vezetett a Manchester. Rooney a saját kapuja előtt halászott el egy labdát, Nanit indította, aki végigvezette a pályán, majd megvárta, míg az őrületes vágtát kivágó Rooney felér, és a védők között okos labdát tett elé. Az angol csatár higgadtan passzolta be 100. PL-gólját.

A szünetig hátralevő időben, és a 2. félidő elején próbálkozott az Arsenal, de a United jól védekezett, és az 52. percben újra lekontrázta a nagyon gyengén védekező hazaiakat: Park Dzsi-Szung, aki labdához is alig ért korábban, kapott egy kiugratást, végigrohant a pályán, és a szöget rosszul záró Almunia mellett a rövid sarokba gurított a balösszekötő helyéről.

Az Arsenal harcolt, nem adta fel, és a mezőnyben nem is játszott rosszul, de csatárok nélkül nehéz eredményesen futballozni egy MU-erősségű ellenféllel szemben, amely ráadásul kihasználja helyzeteit. 20 perccel a lefújás előtt Arsene Wenger behozta egyetlen csatárát, de nem Nicolas Bendtner, hanem a középhátvéd Thomas Vermaelen megpattanó lövéséből jött össze a szépítés a 79. percben

A Manchester United egy pontra feljött az eggyel kevesebb meccsel álló Chelsea-re, az Arsenal maradt 3., de ha Carlo Ancelotti csapata megnyeri elmaradt meccsét, 8 pontra leszakítja Wengeréket, akiknek már így is nagyon nehéz dolguk lesz, ha bajnokságot akarnak nyerni.

Lee Dixon is visszatérhetett volna

A BBC Match of the Day stúdióvendége az Arsenal egykori legendás hátvédje, Lee Dixon volt. A 46 éves szakember a második félidő közepén szomorkásan így szólt: „Úgy érzem, ma simán beférnék a Manchester United hátsó alakzatába. A világon semmi dolguk nincs ugyanis.”