Bernát, Felícia
EUR 384,24 Ft
USD 362,76 Ft
8 °C
30 °C

Fejszével kergették a soproni szurkolókat

2010.03.29. 15:29
A Bük-Soproni VSE NB III.-as futballbajnokira érkező 50-60 soproni szurkoló állítólag a helyi futballklubhoz tartozó ifistákat vert meg, válaszként azok rokonai vascsövekkel és fejszékkel kergették a vendégeket. A rendőrök 20 perc után tettek rendet, a meccs 4-5 percig állt.

A bükiek szerint randalírozni érkezett a városba mintegy félszáz soproni szurkoló, a vendégdrukkerek másképp emlékeznek a történtekre. A vascsövekkel és fejszékkel érkező helyi lakosok feltünését mindkét fél elismeri. Sérülés nem történt, a mentőket nem riasztották a meccs idején a városba – számolt be a történetről a vasnepe.hu.

„A mérkőzés előtt láthatóan már felajzott állapotban érkezett mintegy 50-60 soproni szurkoló, akik aztán az élő fába is belekötöttek - mondta Takács Gábor, a büki edző. - Állítólag pár helyi fiatalt már az utcán megvertek. Sokan jegy nélkül lógtak be, önkényesen elfoglalták a büki nézők helyét."

"Görögtüzeket gyújtottak, petárdáztak, szidták az ellenfelet, a félidőben 15-20 fő közülük a pályán focizott. A második félidőben megpróbálták a szektorukban lévő székeket összetörni. A félidő elején aztán vascsövekkel, fejszékkel felfegyverkezve megérkeztek a meccs előtt megvert büki srácok rokonai. Miután a soproniak közül néhányan a pályára menekültek, a 63. és a 66. perc között állt is a játék, szerencsére a rendezőknek sikerült szétválasztaniuk a feleket.”

Az egyik soproni így idézte fel a történteket: „A hírekkel ellentétben nem politikai nagygyűlésről érkeztünk, hanem hogy a csapatnak szurkoljunk. Az állomástól a stadionig problémamentesen érkeztünk meg, nem vertünk agyon gyerekeket útközben, és a büki utánpótlás játékosai sem lettek vasrudakkal elkergetve. Félidőben jókedvűen fociztunk a pályán, a biztonságiak nem szóltak, hogy ne focizzunk."

"A második félidő elején 10-15 büki fiatal jelent meg a szektor mögött, pár soproni kiment hozzájuk, de elfutottak. Percek múlva nyugati sportautók jöttek, az egyikből három ember szállt ki fejszével, vascsövekkel, egyből nekirontva az ott tartózkodó soproniaknak. A tábor szétszakadt, a soproniak megfutamodtak. A rendőrök körülbelül 20 perc múlva értek a helyszínre, mögöttük megjelentek ismét a helyiek, akik folyamatosan azt állították, hogy mi vertük össze vasrudakkal az ő gyerekeiket."

Végh Tibor, az SVSE edzője a kisalfold.hu-nak nyilatkozva így emlékezetett a történtekre: „A pálya túloldalán a soproni drukkereket néhányan elkezdték üldözni. Azt nem lehetett látni, volt-e náluk valamilyen tárgy, vasrúd, vagy fejsze, erről csak később hallottunk. A szurkolóink az egyik kapu mögött menekültek, és futottak ki a nézőtérről. Legalább negyvenen kísérték el a csapatot a mérkőzésre, nem tartom valószínűnek, hogy öt-hat fegyvertelen ember elől elfutottak volna. Állítólag már a meccs előtt szóváltás volt a hazai és a soproni drukkerek között. A lefújás után találkoztunk néhány sáros ruhás soproni szurkolóval, akiknek szerencsére nem esett nagyobb bajuk. Úgy tudom, hogy a kiérkező rendőrök még időben közbeléptek, és nem sérült meg komolyabban senki.”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek