Megvakult egy rendőr a horvát rangadón

2010.05.03. 16:28 Módosítva: 2010.05.03. 16:30
A bajnoki döntő után egy rendőr megvakult, egy szurkolót lőtt sebbel vittek kórházba, kilencven embert vettek őrizetbe. A Zágrábnak bajnoki címet ért a döntetlen.

Rangadót rendeztek a horvát első osztályban, a Dinamo Zagreb a Hajduk Splitet fogadta. A 0:0-s meccs után elszabadultak az indulatok, a két szurkolótábor hergelte egymást, jöttek a rendőrök, de a drukkereket ez nem bátortalanította el, székek és görögtüzek repkedtek.

Egy rendőr megvakult, egy szurkolót pedig lőtt sebbel szállítottak kórházba, összesen kilencven randalírozót vettek őrizetbe.

Jadranka Kosor hétfőn kijelentette, a törvények szigorításával igyekeznek megfékezni a futballhuliganizmust: „Drasztikus törvénymódosításokra van szükség, keményen fel kell lépnünk az erőszak ellen - fogalmazott a horvát miniszterelnök az igazságügyi minisztériumban. - Láthattunk egy apát, aki a kisfiát próbálta kimenekíteni a tömegből. Tragikus következménye lehetett volna, ha egy eldobott tárgy eltalálja őket.”

A Zagreb ezzel a döntetlennel egymás után ötödszörre lett bajnok, a Split két fordulóval a vége előtt harmadik.  • Hírek
  • Bankszámla