Mourinho: Kezdhetünk rögtön a Barcával?

2010.05.31. 15:24
José Mourinhót hétfő kora délután bemutatták a Real Madridnál. Hosszú, de szórakoztató sajtótájékoztatót tartott.

"A Realt nem edzeni a legjobb vagy játszani benne, a Reallal nyerni, na az a legjobb" - kezdte első madridi sajtótájékoztatóját José Mourinho, miután hétfőn aláírt a klubhoz, és hivatalosan kinevezték vezetőedzőjének.

A portugál Jorge Valdano sportigazgató mellett mutatkozott be a médiának, szokásos formáját hozta, szórakoztató volt és magabiztos.

"Nem tudom, arra születtem-e, hogy a Real Madridot eddzem, de az biztos, hogy futballedzőnek születtem. Nagy megtiszteltetés és büszkeség, hogy tréner lehetek itt" - nyilatkozta.

Előző klubjánál, az Internél úgy nyerte meg idén a bajnokságot, a kupát és a BL-t, hogy nem volt olasz a kezdőcsapatban, első madridi igazolása a szerb Kolarov lehet, feltették neki, fog-e spanyolokat is szerződtetni, hogy megtartsa a klub identitását.

"Egy klub identitását nem az határozza meg, hogy milyen nemzetiségű játékosai vannak, inkább a játéka és az eredményei" - felelte.

Véleménye arról, hogy a madridi a legnagyobb kihívása-e: "Mindig a következő a legnagyobb kihívás. A Chelsea és az Inter is kihívás volt. Most ez a következő".

A világbajnokság miatt Mourinho csak júliusban áll munkába, de ő ezt tagadta. "Máris dolgozni kezdek, az edzőközpontba megyek, megkeresem Raúlt, és beszélek vele. Ő különleges, nem lehet úgy kezelni, mint bárkit."

A csapatkapitánynak még egy évig él a szeződése, de az előző edzőnél alig játszott, Mourinho a múlt héten elmondta, első dolga lesz, hogy tisztázza a helyzetét.

A spanyol bajnokság csak augusztus végén, de lehet, hogy szeptember elején indul, Mourinho már alig várja. "Lehet az első meccsem a Barca ellen? Nehézkes megoldani? A Chelsea-vel az első meccsem a Manchester United ellen volt, az Interrel a második a Milan ellen. Jó lenne újra így."

A spanyol újságírók minden áron ki akartak csikarni tőle valamilyen ígéretet, többször megkérdezték, hajlandó-e fix sikert, mondjuk BL-győzelmet ígérni.

Mourinho felsorolta összes eddigi trófeáját, majd azt mondta: "BL-győzelmet nem ígérhetek, de azt, hogy a csoporttársaink fognak félni tőlünk a BL-ben, és nem mi tőlük, azt igen. A félelem a Real Madrid öltözőjében ismeretlen".

Taktikájáról is faggatták, támadó lesz-e vagy védekezőbb, de konkrétumot nem árult el, csak ezt: "Az Interben öt támadó futballistát szerepeltettem egyszerre, a csapat emellett is jól tudott védekezni. Miért? Mert nagy edző készítette fel!"  • Hírek
  • Hírek