Ágnes
-1 °C
2 °C

45 milliárdos hitelt vesz fel a Barcelona

MTI/Index
2010.07.07. 17:14
A katalán klub a 150 millió euróból rövid távú tartozásait és játékosai elmaradt fizetését rendezi.

Százötven millió eurós hitelt akar felvenni az egyesület rövid távú tartozásai és az elmaradt fizetések miatt az FC Barcelona futballklub, jelentette be Sandro Rosell, a nemrég megválasztott új elnök.

A spanyol bajnoki címvédő kedden 15 millió euróért eladta az egy évvel korábban 25 millió euróért szerződtetett ukrán Csigrinszkijt, Rosell szerint ez elkerülhetetlen volt. Lehet, hogy a következő Zlatan ibrahimovic lesz, akiért a Manchester City is bejelentkezett, amely a korábbi Barcelona-játékost, Yaya Tourét már leigazolta. A goal.com szerint a manchesteri klub 250 ezer fontos heti fizetést ajánl a svéd csatárnak.

A katalán klub igazolna is, a legfrissebb hírek szerint a Juventus mellett a Barcelona is vinné Patrice Evrát, a Manchester United balbekkjét.

A Barcelona esete nem egyedi, a topligák sztárklubjai sincsenek éppen jó anyagi helyzetben. A hírek szerint a Manchester Unitednél a tulajdonos Glazerék adóssága közel 1,1 milliárd font, ami 400 millióval több az előzetesen vártnál, az amerikaiak a bevásárlóközpont-üzletükre vettek fel újabb hiteleket. A BBC szerint az adósság akár végveszélybe is sodorhatja a klubot.

Nincs jobb helyzetben a Chelsea és a Liverpool sem. A liverpooliaknál 237 millióra, a Chelsea-nél pedig Abramovic takarékossága ellenére is százmillió felettire becsülik az adósságállományt.