Klaudia
-3 °C
3 °C

A határidő után vett játékost a nem seftes

2010.09.01. 10:49
A riporternek beszóló Harry Redknapp a realos van der Vaartot szerezte meg, de az üzletet megvétózhatja a Premier League.

Elküldte az anyjába a riportert a hétvégén a Tottenham-edző Harry Redknapp, amikor az sunyi seftesnek nevezte, majd két nappal később megkötötte az egész átigazolási szezon egyetlen kétes üzletét.

Rafael van der Vaart megszerzését a Real Madridtól a határidő után véglegesítette a két klub, a papírok későn érkeztek meg a Premier League-hez, így a holland átigazolása függőben van.

"Azt gondoltuk, 20 millió euróért a Bayern Münchenbe megy, nem is hittük, hogy tízért elérhető. Kiváló ár ez egy ilyen remek futballistáért" - nyilatkozta Redknapp, bár köztudott volt, hogy a Real mindenképp le akarta passzolni a hollandot.

"Biztosak voltunk benne, a Bayerné lesz, de délután négy körül szóltak nekem, hogy tízmillió körül elvihető. Azért zuhant le az ára, mert már nagyon közel voltunk a záráshoz. Megtettünk mindent, de még várnunk kell, hogy rendben lesz-e, reméljük, igen" - idézte a The Sun a menedzsert.

A Németországban igen jól tájékozott Bild közben, már kedden egész nap azt írta, van der Vaartra az egyetlen komoly érdeklődő a holland exklubja, a Hamburg volt, ami azért nem tudta behúzni, mert kútba esett Mladen Petric átadása a Stuttgarthoz, így nem jött be a szükséges pénz. A Bayern korábban talán érdeklődött érte, de kedden már biztos nem.

Másfél éve Andrej Arsavint hozta el hasonlóan a Zenittől az Arsenal, a PL akkor két nap múlva bólintott a szerződésre. Most is a nem egységes zárási idő adhatott lehetőséget a kiskapu kihasználására: a spanyoloknál éjfélig, az angoloknál helyi idő szerint hatig, közép-európai idő szerint hétig lehetett szerződtetni, vagyis az eladó fél részéről teljesen rendben van az üzlet, amibe nehéz belekötni.