Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Sokat beszélsz, gyere, mondd az arcomba

2010.09.17. 15:48
Zlatan Ibrahimovic kihasználta az alkalmat, és régebbi sérelmeiért visszavágva élőben szólt be Arrigo Sacchinak.

Zlatan Ibrahimovic élő adásban szólt be Arrigo Sacchinak, az AC Milan és az olasz válogatott egykori sikeredzőjének. A svéd nehezen viseli a kritikát, szerinte jobb volna, ha Sacchi befogná a száját. A legjobb, hogy az adott műsorban Sacchi egy szóval sem kritizálta őt.

A 2-0-ás Milan-Auxerre-en mindkét gólt Zlatan szerezte, a mérkőzés után a Mediaset tévécsatorna készített élőben interjút vele, a stúdióban ott ült a Milan legendás edzője is. Sacchi viccesen megjegyezte, hogy ha nincs akkora lába a támadónak - 46-os vagy 47-es -, akkor minden bizonnyal elmaradt volna az első gól.

Ibrahimovics - látszólag erre - berágott, és visszaszólt. “Biztos irigykedik, azért beszél ilyen sokat. Kevesebbet kellene foglalkoznia velem a tévében és az újságokban. Ha akar valamit, jöjjön oda hozzám, és mondja a szemembe.”

Szegény műsorvezető és riportertársai is úgy meglepődtek, hogy másodpercekig senki nem tudott megszólalni, mire az egyik benyögte, hogy Sacchi csak viccelt, és igazából gratulálni akart.

Gyorsan ki is bújt a szög a zsákból: "Nem csak most dumál, már akkor is ezt tette, amikor Barcelonában voltam". Kiderült, Zlatan a tréner régebbi kritikájára sértődhetett meg, a mostani csak alkalom volt a visszavágásra.

A felek sosem voltak jóban, Sacchi többször kritizálta már egyénieskedő stlíusa miatt a svédet. Szerinte a Barcelonától és a Milantól is ballépés volt, hogy leigazolták. “Ibra egy nagyszerű szólista, de nehéz őt összehangolni másokkal. A Barcelona pedig egy nagyzenekar volt, és ő nem találta meg abban a helyét” - mondta korábban.

Most annyit felelt, hogy ő mindig el tudja mondani a véleményét jól nevelten, úgy, hogy ne sértsen meg senkit, de Zlatan szinte a szavába vágott: "Vannak, akik sokat beszélnek, és te pont ilyen vagy. Ha valamit akarsz, gyere ide, beszéljünk, mondd meg, de ne csak a tévéből dumálj".

Az újságírók próbálták meggyőzni Zlatant, hogy Sacchi nem rosszindulatból beszél, de a futballista nem engedett.

“Amikor Barcelonában jól ment a játék, akkor is folyton kritizált. Mindenki gondoljon, amit akar. Játszom a saját játékom, akinek nem tetszik, ne nézze, ne jöjjön ki a meccsre.”

Sacchi továbbra is higgadt maradt, kijelentette, ő mindig udvariasan kritizál. “Nekem te ne magyarázz semmit” - válaszolt erre Ibrahimovics. Sacchi itt már úgy reagált - még mindig nyugodtan -, “fiam, tanulj egy kis jómodort”.

Mióta a Milanban van, a svéd szinte minden nap címlaptéma, a hétvégi Cesena elleni bajnokin kihagyott egy tizenegyest, az Auxerre ellen készülődve jófejségből rúgta hátba csapattársát az edzésen.

Sacchi a 80-as 90-es évek fordulóján BEK-eket és bajnokságokat nyert a Milannal, a korszak edzőzsenije volt, 1994-ben döntőt játszott a vb-n az olasz válogatottal. Utána viszont eltűnt, a Parmánál nem bírta a nyomást, és lemondott, majd az Atleticótól hasonlóan távozott, és úgy tíz éve nem is vállal edzői munkát.