Messi hordágyon végezte az Atletico ellen

2010.09.19. 21:11
Brutális meccsen nyert a Barcelona az Atlético Madrid otthonában, kilenc sárga után a Messit megsemmisítő Ujfalusit kiállították. A bajnok a szoros eredmény ellenére könnyedén nyert, három vesztes bajnoki után először a Vicente Calderónban.

A spanyol bajnokság harmadik fordulójának presztízsmeccsén agresszív letámadással kezdett az Atlético.

Aztán a 13. percben kapufát lőtt David Villa, majd néhány másodperccel később Lionel Messi egy remek kiugratást passzolt el bal külsővel a rá jellemző lazasággal De Gea mellett. Ez volt az argentin 90. bajnoki gólja.

Bár a Barcelona uralta a játékot, az Atlético a semmiből egyenlített, egy szögletből Raúl García megelőzte a rosszul kimozduló Victor Valdést, és öt méterről fejelt a kapuba.

Fél óra játék után megint a Barcánál volt az előny. Messi szögletét Piqué szépen mellre vette, majd nagy erővel bevágta a hosszúba, De Gea úgy kapott két gólt, hogy gyakorlatilag védenie sem kellett. A Barcelona az első félidőben a labdabirtoklásban nagy fölényben volt.

A második félidőt De Gea bravúrjai vezették be. Utána viszont nagyon összekapta magát az Atlético és beszorította a Barcelonát – miközben a futballisták össze-vissza rugdosták egymást – de a madridiak nem jutottak el kapuralövésig.

Aztán a Barca megint kijött, David Villa kihagyta a meccs helyzetét, majd nagy lövését ütötte ki az Atlético-kapus, negyedórával a vége előtt már 12 kapura lövésnél tartottak a vendégek.

A 78. percben Reyes hagyta ki a hazaiak legnagyobb helyzetét, a labda érte a hálót, de csak kívülről. Felpörögtek az események az utolsó percekre, előbb Messi döntethette volna el a meccset, majd Reyes egyenlíthetett volna.

A meccs legszebb jelenete Iniesta cseréjénél volt. A leballagó Barcelona-játékost megtapsolta az Atlético Madrid közönsége.

Ahogy az várható volt, piros lap is összejött a végére, hét sárga után Tomás Ujfalusit egyből kiállította a játékvezető. Messit hatalmas fájdalmak közepette, hordágyon vitték le. Az első hírek szerint Messire két hetes kihagyás vár.

A Barcelona megérdemelten nyert, sokkal veszélyesebben támadott, többet lőtt kapura és ami legfontosabb, eggyel több gólt lőtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla