Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Úgy készülök, Rooney ellen megmutatom

2010.09.25. 10:48
Miközben Fülöp Márton és Király Gábor a másodosztályban véd, Bogdán Ádám az angol élvonalbeli Bolton kapusa lett szeptemberben. Finn csapattársát kiállították egy pofon miatt, jól pótolta, a Manchester United ellen is bevetheti őt edzője.

Az angol bajnokság augusztus végi harmadik fordulójában a 37. percben kiállították a Bolton kapusát, Jussi Jaaskalainent. Helyére Bogdán Ádám állt, és a Birmingham elleni 2-2-es pontszerzésből bravúrokkal vette ki a részét.

A magyar kapus huszonhárom éves lesz hétfőn, abban bízik, miután a finn riválisa letöltötte eltiltását, nem veszi vissza a helyét, hanem ő marad a kapuban.

„Úgy készülök, hogy védeni fogok, igaz nem kérdeztem még arról a mestert, a Manchester United ellen megkapom-e az esélyt. Nem akarom áltatni magam, és azt sem mondom, hogy jobb vagyok, mint Jaaskalainen. Azt azonban remélem, hogy Coyle menedzser fejében megfordult, de legalább átfutott rajta, hogy ugyan visszatér a 35 éves rutinos kapusa, mégis nekem ad esélyt. Nem tudom, mi lesz, annak örülök, hogy egyáltalán komoly és valós alternatívaként felmerül az, hogy ott legyek a kezdőben. Persze úgy készülök, hogy Rooney és Berbatov ellen kell megmutatnom.”

Bogdán úgy érzi, mindhárom meccsén kihozta magából a maximumot, nincs is hiányérzete. Mivel a csapat azonban csak egy döntetlent ért el, előfordulhat, hogy a finn visszakerül.

„Négyet kaptunk az Arsenaltól, utána az Aston Villánál döntetlenre voltunk jók, a Ligakupából kiestünk a Burnley ellen, a csapat nem szilárdította meg a helyem, az eredmények nem mellettem szólnak. De még az is lehet, hogy ennek ellenére azt mondja a menedzser: a United ellen is ott lehetek a kezdőben. Pontosan tudom, a jóleső dicséretek ellenére még rengeteget kell még fejlődnöm, a rám váró munka elöl nem is fogok kihátrálni. A három meccset viszont már senki sem veheti el tőlem. Legalább megismerhették a nevem.”

Bogdán abba nem gondolt bele, hogy az elmúlt hetekben szép csendesen ő lett a legjegyzettebb magyar kapus, hiszen az angol élvonalban, a világ egyik legerősebb bajnokságában véd, míg Fülöp Márton és Király Gábor is a másodosztályban.